Bernard van Beeklaan

De Bernard van Beeklaan in Kortenhoef is een bijzondere straat. Er bevinden zich maar liefst acht Appelboom-projecten! Wat zijn we trots op die actieve bewoners. Dat viel ook GooiTV op; zij filmden één van de projecten in deze straat.

40
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
3-11-2015

Er is sprake van een heus sneeuwbaleffect. Verschillende groepen bewoners onderhouden plantsoenen, er zijn hofjes met doorkijkjes naar weilanden, doodlopende straatjes met prachtige plantenbakken, een English Cottage Garden, een 'resortwaardige' tuin en zelfs een insectvriendelijke pluktuin.

Bekijk hier de uitzending van GooiTV (4.17 min).

Vrolijke groene straat

Veel initiatieven zijn gestart doordat bewoners spontaan bloemen hebben gezaaid tussen het groen of omdat plantenbakken en struiken aan vervanging toe waren. Ook startte een initiatief door de wens van bewoners om een boom te laten kappen, waarna zij samen het plantsoen zijn gaan onderhouden. Door samen te werken met de gemeente is er nu één vrolijke groene straat ontstaan.

Bekijk rechts alle projecten in de Bernard van Beeklaan.

Aan de slag met vrijwilligerswerk

Geïnspireerd? Ga ook aan de slag! Dat kan door een stuk groen te onderhouden in de openbare ruimte, maar ook door het starten van een vrijwilligersproject op sociaal vlak. Neem contact op. Er staan ook openstaande vacatures op de website voor allerlei activiteiten in Wijdemeren.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in