Bernard van Beeklaan 5 tot 32

"In het plantsoen stond een grote boom waar we als bewoners veel overlast van hadden. Samen met de gemeente hebben we een oplossing gevonden. Wij hebben de kap en de herplant betaald. Dit was voor ons ook aanleiding om direct het hele plantsoen aan te pakken. De gemeente heeft ons ontwerp gefinancierd. Onder de voorwaarde dat wij het onderhoud op ons zouden nemen. En dat gaat eigenlijk heel goed!"

20
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
1-3-2017

Bewoner Ron Pot: "Eigenlijk doet bijna iedereen mee. Elke eerste zaterdag van de maand gaan we aan de slag. Sommige omwonenden regelen alleen de koffie omdat ze gezien leeftijd of een fysieke beperking geen fysieke bijdrage kunnen leveren. Maar iedereen geniet van het nieuwe plantsoen."

Vele handen maken licht werk

“Omdat je het samen doet, is het gezelliger en iedereen heeft leuk contact met elkaar. De gemeente springt indien nodig bij met advies of afvoer van het groenafval.”

Verandering in de straat

“Het sociale onderlinge contact is veel beter en leuker geworden. Zo hebben we voor het eerst in juli een gezamenlijke BBQ. Het is ook zoveel mooier geworden in de straat! Geen moment spijt, zeker weten!”

GooiTV

GooiTV was onder de indruk van dit project en maakte er een item over. Bekijk het op YouTube.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in