Resort op de Bernard van Beeklaan

Initiatiefnemer Marco Kruczynski vindt De Appelboom één groot feest. Namen andere gemeenten - nee, de hele wereld! - dit platform maar over. Door zijn tuin is hij elke dag gelukkig. Het lijkt wel vakantie, net een resort!

3
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
8-9-2017

Marco: "Ik woon hier al 17 jaar en al die tijd vond ik het jammer dat we nergens lekker konden zitten. Toen hoorde ik van De Appelboom en zag ik mevrouw Montanus (English Cottage Gardens) een prachtige nieuwe buitenruimte maken. Dat wilde ik ook!"

Gras met bloemen en een picknicktafel

"Samen met haar en de gemeente hebben we toen een plan gemaakt. Mijn vrouw en ik wilden graag een stukje gras voor een picknicktafel, een badje en wat speelgoed voor de kinderen. Door de prachtige bloemenrand blijven de honden netjes op afstand."

Elke dag op vakantie

"Iedereen heeft respect voor dit prachtige stukje natuur. Het is net een resort; ik ben elke dag op vakantie door dit project. Als ik met de auto kom aanrijden ben ik direct gelukkig en vrolijk."

Verstand op nul-momentje

"Dagelijks zitten we in de tuin, en zodra ik onkruid zie haal ik het weg. Elke twee weken maai ik het gras. Misschien wel iets vaker want we willen dat mooi houden. Ook de picknicktafel houden we netjes. Mevrouw Montanus verzorgt de bloemen en plantjes. Het onderhoud is pure rust. Het verschaft een 'verstand op nul-momentje'."

De buurt heeft een gezicht 

"We hebben nu veel meer contact met elkaar. De buurt heeft een gezicht gekregen, en ik ook. Voorheen zaten we nooit buiten en nu elke dag. Ik kan het iedereen aanraden. Het heeft ons zoveel gebracht. Een platform als De Appelboom moeten ze echt overal doen!"

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in