Driehoek Bernard van Beeklaan, Ritsemalaan, Van Voordenlaan

In Kortenhoef ligt een driehoekig plantsoen omsloten door de J.C. Ritsemalaan, A.W. van Voordenlaan en de Bernard van Beeklaan. Een prachtige hoek met hortensia's en een sierappel. "Jaren geleden wilde de gemeente oude struiken vervangen voor gras. Ik nam toen contact op met mijn buren; het mocht best een beetje aangekleed worden."

5
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
1-3-2013

Aan het woord is initiatiefnemer Susanne Steenwinkel. "Er kwam een laurierkers - inmiddels verdronken door alle nattigheid in het plantsoen. Nu staat er nieuwe beplanting: photinia, pluimvormige hortensia’s en in het midden een mooi sierapppeltje."

Mooi weer en een kop koffie

"We werken tweewekelijks – geen vaste tijdstippen – met mooi weer en een kop koffie. We zijn met vijf buren en iedereen pakt een uurtje wanneer hij kan. Heel praktisch. Ik ervaar het zeker niet als belasting. Ik ga mijn tuin uit en zie meteen hoe het erbij staat. Dat is alleen maar leuk!”

Frisse en verzorgde straat 

"Het ziet er nu veel frisser en verzorgder uit. Dat had de gemeente nooit zo mooi kunnen onderhouden; ze zijn met weinig en moeten veel bijhouden. Mooi dat wij dit van hen hebben kunnen overnemen."

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in