Over De Appelboom

De Appelboom is het vrijwilligersplatform van de gemeente Wijdemeren. Op de website vindt u inspirerende voorbeelden van projecten in uw buurt, vacatures voor vrijwilligerswerk en kunt u zelf een vacature of oproep plaatsen voor hulp.
 

Wat doet de gemeente?

De gemeente geeft graag ruimte en zeggenschap om die omgeving zo prettig mogelijk te maken:

  • Wilt u een plantsoen, perk of ander groen onderhouden in de openbare ruimte? Of doet u dit al en mist uw initatief op deze website? Meld het aan
  • Werkt u aan een mooi vrijwilligersproject dat bijdraagt aan het bevorderen van sociale, maatschappelijke, educatieve, culturele of sportieve deelname van inwoners? Meld het aan
  • Per maand lichten we een initiatief uit via onze gemeentepagina Wijdemeren Informeren in de huis-aan-huisbladen, www.facebook.com/gemeentewijdemeren en www.twitter.com/gemwijdemeren.
  • Per kwartaal verschijnt er een nieuwsbrief over De Appelboom vanuit het dorpenteam:

Bekijk ook onze video waarin we enkele projecten uitlichten.

Wij doen het samen

De naam ‘De Appelboom’ staat symbool voor de kracht van inwoners en is voortgekomen uit het project in de Gabriëlgaarde in Kortenhoef. Van de appelboom in het plantsoen plukken bewoners jaarlijks letterlijk de vruchten. Er worden appeltaarten gebakken, appelmoes gemaakt en emmers met appels uitgedeeld aan de buurt. De Appelboom is gestart in mei 2016 en onderdeel van de gemeente Wijdemeren.

1949

Vrijwilligers
95

Straten
215

Projecten

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in