Over De Appelboom

De Appelboom is in september 2017 geïntegreerd met het Vrijwilligerspunt Wijdemeren. De krachten zijn daardoor gebundeld tot één interactief platform voor heel Wijdemeren waarin vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk en buurtinitatief samenkomt.
 

Wat doet de gemeente?

De gemeente geeft graag ruimte en zeggenschap om die omgeving zo prettig mogelijk te maken:

  • Wilt u een plantsoen, perk of ander groen onderhouden in de openbare ruimte? Of doet u dit al en mist uw initatief op deze website? Meld het aan
  • Werkt u aan een mooi vrijwilligersproject dat bijdraagt aan het bevorderen van sociale, maatschappelijke, educatieve, culturele of sportieve deelname van inwoners? Meld het aan
  • We werken samen met GooiTV (Ziggo Digitaal kanaal 41) waarin we elk kwartaal een De Appelboom-project uitlichten. Per maand lichten we een initiatief uit via onze gemeentepagina Wijdemeren Informeren in de huis-aan-huisbladen, www.facebook.com/gemeentewijdemeren en www.twitter.com/gemwijdemeren.

Bekijk ook onze video waarin we enkele projecten uitlichten.

Wij doen het samen

De naam ‘De Appelboom’ staat symbool voor de kracht van inwoners en is voortgekomen uit het project in de Gabriëlgaarde in Kortenhoef. Van de appelboom in het plantsoen plukken bewoners jaarlijks letterlijk de vruchten. Er worden appeltaarten gebakken, appelmoes gemaakt en emmers met appels uitgedeeld aan de buurt. De Appelboom is gestart in mei 2016 en onderdeel van de gemeente Wijdemeren.

1341
deelnemers
Vrijwilligers
68
buurtschappen
Straten
137
opleveringen
Projecten

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in