English Cottage Gardens

“Eén buurvrouw is spontaan begonnen met het planten van vrolijke struiken”, vertelt initiatiefnemer Mary Montanus. Zij is één van de buurtbewoners van de Bernard van Beeklaan in Kortenhoef.

2
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
8-3-2014

Zelf was Mary bezig met het onderhouden en verfraaien van het groen rondom hun huis. “Toen mannen van de gemeente ijverig kwamen schoffelen, besefte ik me dat we het onderhoud beter officieel konden overnemen. Dat kon gelukkig.” De buurvrouw is inmiddels overleden en het perkje is helemaal omgetoverd. Haar appelboom is bewaard gebleven. “Een eerbetoon. En ook symbolisch voor dit platform.”

Openbare kunst

Mary en haar man Frans zijn verwoede tuiniers. Zij hebben drie plantsoenen in onderhoud: “We hebben ze omgevormd tot English Cottage Gardens, bloemrijk en vol kleur. Elke dag werken we wel een paar uur in de tuinen. Het is zo leuk om te doen. Eigenlijk maken we een soort openbare kunst.”

Inspiratie voor de buurt

Veel buiten zijn leidt tot leuke gesprekken met buurtgenoten, die erg te spreken zijn over de uitstraling van hun straat. “Dit project heeft ook een sociale functie. Je spreekt andere mensen en buren komen spontaan helpen. Blijkbaar zijn we een inspiratie. Even verderop in de straat zijn ook een aantal plantsoenen overgenomen”, glimlacht Mary.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in