sfeerbeeld

Hangende bloembakken 's-Graveland

De bloembakken aan de bruggen en lantaarnpalen aan het Noorder- en Zuidereinde zijn prachtig! GooiTV lichtte de 'bloemenmeisjes' van het Zuidereinde uit.

15
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
1-11-2017

Deze bloemenmeisjes, en een aantal heren, die bloemen onderhouden rondom Trompenburgh werden geïnspireerd door een vergelijkbaar project in Nederhorst den Berg.

Op GooiTV

"Wij willen 's-Graveland mooier maken. Bij de gemeente gaven we aan een hanging basket te willen verzorgen voor aan 'onze' lantaarnpalen. Wij hopen eigenlijk dat als 's-Graveland er nóg mooier uitziet mensen ook langzamer gaan rijden. Er gaat erg veel verkeer doorheen", vertelt initiatiefnemer Madelinde Winnubst aan GooiTV.

Bekijk de uitzending op YouTube of GooiTV (Ziggo Digitaal kanaal 41).

Speciale watertank

Met een speciale watertank - als rugzak te dragen of op een steekwagentje neergezet in dit geval - krijgen de bloemen water. "Het water halen we met een emmer aan een touw uit de sloot en zo vullen we de tank. Het is zwaar, maar dat is ook weer goed voor je conditie", lacht Madelinde. De watertank wordt elektronisch ondersteund. De slang met de lange tuit wordt aan de rand van de basket gezet. Door een knopje in te drukken wordt water in de bakken gegoten. 

Stralende straat

De gemeente faciliteert en financiert dit project vanuit De Appelboom. "We kijken dan naar de organisatie, de materialen, zijn de lantaarnpalen sterk genoeg. Het moet professioneel opgehangen worden. Het mag er natuurlijk niet zomaar afvallen. We zorgen dat het onderhoud zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt", vertelt coördinator Saskia Hille. 

De 35 bloembakken langs het Noorder- en Zuidereinde zijn initiatieven van verschillende individuele inwoners. De iniatieven zijn seizoensgebonden en duren doorgaans van ijsheiligen tot de eerste nachtvorst.

Bekijk de uitzending op YouTube of GooiTV (Ziggo Digitaal kanaal 41).

Ook meedoen?

Woont u aan het Noorder- of Zuidereinde? Wilt u ook een bloemenbak voor de deur, aan een brug of lantaarnpaal? Dan kunt u contact opnemen met Saskia Hille via onderstaand contactformulier. Hoe meer inwoners zich aansluiten hoe bloemrijker de mooie lange weg wordt. Overigens geldt dit natuurlijk voor de hele gemeente!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in