Bloembak langs het Noordereinde

Een kleinschalig participatieproject langs de weg door `s-Graveland. Het smalle voetpad wordt opgevrolijkt met een goed gevulde bloemenbak.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
14-5-2014

Smal voetpad

Dit is wellicht een van de meest kleinschalige participatieprojecten in heel Wijdemeren, maar daarom niet minder mooi of minder belangrijk. Door het drukke Noordereind en de vele parkeerplaatsen vlak voor de deur, is er hier nog maar weinig ruimte over voor groen. Het voetpad dat voor de woningen en winkels langs ligt is behoorlijk smal, maar toch zien ondernemers en bewoners vaak de kans om de boel wat op te fleuren. Zo ook in het geval van deze bloemenbak, geplaatst op de plek waar een oude betonnen bak aan vervanging toe was.

Bloemenbak voor meer groen

De nieuwe bloemenbak is geplaatst door de gemeente, maar wordt dus onderhouden door een bewoner. Die zorgt ook regelmatig voor nieuwe planten. Daarnaast zullen de planten en bloemen niet uitdrogen onder haar toezicht. Het snoeien en het verwijderen van onkruid neemt ze uiteraard ook voor haar rekening. Al bij al is de bak niet zo groot, waardoor de te investeren tijd beperkt kan blijven, maar de toegevoegde waarde voor het aanzien van het voetpad is zonder meer aanwezig!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in