Hangende bloembakken aan de Middenweg

De Middenweg vormt het decor voor dit grote en zeer geslaagde project. Liefst 78 lantaarnpalen zijn door bewoners aangekleed met hangende bloemenbakken die de nietsvermoedende voorbijganger onmogelijk kunnen ontgaan. Dit is een schoolvoorbeeld van hoe bewoners hun eigen omgeving mooier kunnen maken.

30
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
1-4-2011

Bloembakken in de Horstermeerpolder

De Middenweg in de Horstermeerpolder (Nederhorst den Berg) vormt van mei tot oktober het decor voor een mooi Appelboomproject: 78 lantarenpalen langs de weg zijn versierd met kleurrijk gevulde bloembakken.

Oorsprong

Dit vrijwilligersinitiatief loopt al sinds 2011. Hoe ontstaat het idee om 78 bloembakken op te hangen? Teus, Willem, Emiel, Pieter-Willem, Leon, Edward, Francoise en Paul kwamen op het idee tijdens het jubileumfeest ter ere van het 130 jarige bestaan. "Bloembakken geven een feestelijk tintje, dus dat zijn we toen gaan doen" aldus Paul Kuiper. We kregen alleen maar positieve reacties en zo zijn we het elk jaar, nu voor de 5e keer, gaan doen. Het is een traditie waar je niet meer vanaf komt!”

Vrijwilligers

Er werken 30 vrijwilligers mee die 3 tot 4 keer per seizoen ‘dienst’ hebben. Zij geven in koppeltjes de plantjes 2 keer per week water. Iemand rijdt de auto en de ander staat in de aanhangwagen met daarin de tank gevuld met water en voeding. Via een spuitlans krijgen de bloemen water.Paul: “Het is ook niet moeilijk om aan vrijwilligers te komen, via via horen mensen er van, de meesten wonen ook in de polder en het is toch ons kent ons. Daarbij is het ook gewoon gezellig werk.”

Samen

Kwekerij Kostelijk vult de bloembakken elk seizoen met 11 verschillende soorten. Het project wordt bekostigd van eigen middelen, er zijn wel wat sponsoren. Aan het eind van het seizoen is er een feest met alle vrijwilligers en hun familie. Het samenhorigheidsaspect is belangrijk. Dit  is een mooi voorbeeld van een burgerinitiatief.

Informatie

Wilt u meer informatie over dit project, bijvoorbeeld om een donatie te doen of uw aan te melden als vrijwilliger? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in