Digi&Taalhuis

Bibliotheek Gooi en Meer zocht een vrijwilliger om een Digi&Taalhuis te starten. De Appelboom koppelde Kitty Meussen aan de bibliotheek in Loosdrecht. Nu is er een wekelijks inloopspreekuur. Ook in Nederhorst den Berg is er al een inloopspreekuur in het Sociaal Cultureel Centrum.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
10-9-2018

“Toen de coördinator van De Appelboom mij vertelde over dit initiatief wilde ik graag helpen dit spreekuur in Loosdrecht op te starten. Ontzettend leuk en belangrijk om mensen te helpen met taal”, vertelt Kitty.

Inloopspreekuur

“Tijdens het inloopspreekuur helpen we bijvoorbeeld mensen die moeite hebben met het lezen van brieven, het voorlezen van hun kleinkinderen, beter willen leren schrijven of om willen gaan met een computer. Dan koppelen we ze aan een taalcoach, het Taalcafé of een geschikte cursus.”

Vrijwilligers nodig

“We zoeken dringend mensen die een uurtje per week aan de slag willen als taalcoach. Bij mensen thuis of in de bieb, dat maakt niet uit!”

In Loosdrecht en Nederhorst den Berg

Het Digi&Taalhuis is gratis en elke woensdag van 10.00 tot 11.30 uur in bibliotheek Gooi en Meer in Loosdrecht (Tjalk 41). Of elke dinsdag van 14.00 tot 15.30 uur in het Sociaal Cultureel Centrum in Nederhorst den Berg (Blijklaan 1).

Zie www.bibliotheekgooienmeer.nl.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in