Digi&Taalhuis

Bibliotheek Gooi en Meer zocht een vrijwilliger om een Digi&Taalhuis te starten. De Appelboom koppelde Kitty Meussen aan de bibliotheek in Loosdrecht. Nu is daar een wekelijks inloopspreekuur. Ook in Nederhorst den Berg is er een inloopspreekuur in het Sociaal Cultureel Centrum.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
10-9-2018

“Toen de coördinator van De Appelboom mij vertelde over dit initiatief wilde ik graag helpen dit spreekuur in Loosdrecht op te starten. Ontzettend leuk en belangrijk om mensen te helpen met taal”, vertelt Kitty.

Inloopspreekuur

“Tijdens het inloopspreekuur helpen we bijvoorbeeld mensen die moeite hebben met het lezen van brieven, het voorlezen van hun kleinkinderen, die beter willen leren schrijven of om willen gaan met een computer. Dan koppelen we ze aan een taalcoach, het Taalcafé of een geschikte cursus.”

In Loosdrecht en Nederhorst den Berg

Tijdens de inloopspreekuren kunt u uw verhaal vertellen en uw vragen stellen. De medewerkers van het spreekuur luisteren naar uw vraag, brengen met uw hulp in kaart wat u nodig heeft en proberen daar een passend aanbod in uw omgeving bij te vinden. Bijvoorbeeld door u te koppelen aan een taalmaatje of een groep te vinden waar u wekelijks kunt oefenen met het voeren van gesprekken. We helpen u ook met het vinden van een passende cursus om te leren omgaan met de digitale overheid of u door te verwijzen naar een taalcursus met een landelijk erkend diploma.

Collectie

In de Gooise Bibliotheken is een NT2-collectie aanwezig met studiemateriaal en computerprogramma’s om de taal beter te leren lezen en schrijven of om iemand in uw omgeving te helpen bij het verbeteren van zijn of haar taalvaardigheid. De collectie is toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
Voor vragen over de collectie kunt u terecht bij de balie van de bibliotheek of tijdens een van de inloopspreekuren van het Digi&Taalhuis.

Het Digi&Taalhuis is gratis en elke woensdag van 10.00 tot 11.30 uur in bibliotheek Gooi en Meer in Loosdrecht (Tjalk 41).
En elke dinsdag van 14.00 tot 15.30 uur in het Sociaal Cultureel Centrum in Nederhorst den Berg (Blijklaan 1).

Vrijwilligers nodig

“We zoeken dringend mensen die een uurtje per week aan de slag willen als taalcoach. Bij mensen thuis of in de bieb, dat maakt niet uit!”

Informatie

Zie www.bibliotheekgooienmeer.nl.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in