Prairietuin op het Zuidereinde

Op het Zuidereinde is een pilot gestart met een prairietuin als alternatief voor het bijenlint. De planten en grassen in een Prairietuin moeten vechten om behoud van hun plaats en gaan met elkaar een evenwicht aan en onderdrukken veel onkruid. Ze gaan met hun wortels flink de diepte in en kunnen daardoor goed overleven. Dat levert een duurzame tuin op die vele jaren meegaat. Door de enorme soortenrijkdom in een Prairietuin blijft het in alle seizoenen mooi. Bovendien trekt het vlinders, bijen en andere insecten aan.

8
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
10-11-2018

Twee jaar geleden hebben een aantal bewoners van het Zuidereinde zich enthousiast aangemeld voor het bijenlintproject en samen met ons een aantal plantsoenen ingezaaid. Helaas is het bijenmengsel hier, net zoals op een aantal andere plekken, niet goed aangeslagen. 

De prairietuin is mogelijk een goed alternatief voor een zaadmengsel. Het bestaat uit een combinatie van vaste planten en siergrassen die het hele jaar door verschillende mooie beelden geeft en veel voeding voor bijen en insecten.

Vergelijkbare projecten

Alle projecten »

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in