Landgoed De Rading: zorg en zelfoogst

Het project is in 2015 gestart na een initiatief van inwoners uit Loosdrecht die gezamenlijk een zelfvoorzienende buurtmoestuin op wilden zetten. Het initiatief groeide uit tot een zelfoogsttuinderij, landwinkel en lunchroom waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

10
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
23-1-2015

Het project is een samenwerking tussen CSA-LandinZicht en Landgoed de Rading. CSA-LandinZicht is een zelfoogsttuinderij. CSA staat voor: Communitiy Supported Agriculture en is over komen waaien vanuit de Verenigde Staten. Het is een prachtige manier om zelf verantwoordelijkheid te nemen bij je eigen voedselvoorziening.

Landgoed De Rading biedt mogelijkheid voor dagbesteding in de lunchroom, landwinkel, op het erf en in de tuinderij. In wisselende samenstellingen werken er dagelijks zo’n acht cliënten mee.

Zelfoogsttuinderij

Op de tuinderij kunt u een aandeel kopen om zelf een seizoen lang groente te oogsten. U betaalt voor de start van het teeltseizoen een bedrag. Met dit bedrag kunnen de tuinders materialen, zaai- plant- en pootgoed aanschaffen. De tuinders zijn bij de oogstmomenten aanwezig om informatie te geven en te begeleiden. Regelmatig mogen de zelfoogsters ook een mooi boeket bloemen snijden.

Er wordt hierbij goed naar duurzaam beheer van de grond gekeken, zodat ook de toekomstige generaties zowel in ecologisch als in sociaal opzicht op deze plek verder kunnen bouwen.

Landwinkel en lunchroom

Naast de tuinderij is er een landwinkel met een gezellige serre en terras om te lunchen of te genieten van koffie met huisgemaakte taart. In de winkel kunt u terecht voor cadeautjes, etenswaren, kruiden, wilde planten en groenteplantjes. Ook is er de mogelijkheid om een feestje te organiseren.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Openingstijden

Van maandag tot en met zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. In januari, februari en maart is het op zaterdag gesloten. Voor het vieren van een feest kunt u ook buiten de openingstijden bij ons terecht. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Contactgegevens

Rading 1b, 1213 RK Hilversum
Wietse, tuinderij: 06 523 362 47 of info@csa-landinzicht.nl
Julien, winkel en lunchroom: 06 283 607 86 of landgoedwinkel@xs4all.nl

Website: www.landgoedderading.nl 

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in