Koersbal 55+

Koersbal is een balspel met meerdere ballen en wordt binnen gespeeld op een lange mat van 8 meter. De bedoeling is de ballen zo dicht mogelijk bij de kleine witte jack, die eerst geworpen wordt, te rollen. De verrassing en moeilijkheid zit in het feit dat het zwaartepunt van de ballen niet in het midden ligt en de bal ook niet helemaal rond is, waardoor deze een kromme koers maakt.

2
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
12-4-1994

"Hoewel koersbal ook voor jongeren geschikt is zijn het meestal de ouderen die dit spel beoefenen, omdat er geen kracht of snelheid bij nodig is, maar wel concentratie en nauwkeurigheid. Daardoor blijft het uitdagend", vertelt Lyda de Beer die de club oprichtte samen met haar man Fred de Beer.

Provinciale toernooien

Zij speelden eerst een aantal jaren in Hollandse Rading en toen na een cursus spelleiding van het MBvO, richtten zij de club in Loosdrecht op in april 1994: "Ieder jaar deden we mee met de provinciale toernooien van Utrecht en ook als scheidsrechter, toen Loosdrecht nog bij deze provincie behoorde."

Extra informatie

Koersbal wordt iedere maandagmiddag van 14.00 - 16.00 uur gespeeld in de Emtinckhof op de gang van de 4e etage bij de liften. Eventuele kosten voor deelnemers: 5 euro per maand voor de huur van de ruimte en een kopje koffie of thee

Wil je meedoen? Neem dan contact op met Lyda de Beer, fwjdebeer@telfort.nl (of onderstaand contactformulier) of 035 58 21 015.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in