Plantsoen in de Vrijheid

Een van de plantsoenen in de Vrijheid wordt hier onderhouden door een aantal buren. De lange en smalle strook staat er nu keurig bij.

3
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
11-3-2015

Groen zijstraatje

De Vrijheid in Loosdrecht is van zichzelf al groen, maar de straat wordt door verschillende bewoners nog een stukje groener gemaakt. Bij liefst drie projecten in de straat werken de gemeente en burgers samen om de boel nog wat mooier te maken. Zo ook bij dit plantsoen, gelegen in een zijstraat die leidt tot het zogenaamd olifantenpaadje. Vanaf hier heeft men een prachtig uitzicht over de aangrenzende weilanden. Deze behoren natuurlijk niet tot het project, dat wordt overgelaten aan de boer!

Zelf aan de slag

Wat wel tot dit project behoort, is het plantsoen tussen de openbare weg en het perceel van een bewoner. Samen met de gemeente hebben de drie participanten de strook opnieuw ingericht. Dit heeft een mooi plantsoen opgeleverd, waarin door de bewoners regelmatig wordt getuinierd. Wanneer nodig wordt het onkruid verwijderd en de grond weer goed geschoffeld. Ook zorgt men ervoor dat de planten niet zullen sterven van de dorst. Zin om een stukje te wandelen in Loosdrecht? Loop er dan gerust eens voorbij en raak geïnspireerd!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in