Wilgen knotten langs de Vecht

In Wijdemeren zijn rijen knotwilgen een karakteristiek onderdeel van het landschap. De wilgen hebben regelmatig onderhoud nodig. Dit wordt (deels) gedaan door de vrijwilligersgroep Werk aan de Vecht. Zij onderhouden de oevers van de Vecht: van Muiden tot Utrecht.

30
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
24-1-2012

Knotwilgen hebben van oudsher meerdere functies. Met hun wortels maakten ze het drassige veen vaster en het vormde een afscheiding tussen de winderige polders. De wilgentenen werden gebruikt voor huiselijke attributen of versteviging op land en in water. 

Werk aan de Vecht

Het uitgangspunt van de vrijwilligersgroep? Zien en gezien worden. Het waardevolle Vechtlandschap en zijn prachtige landhuizen en boerderijen moeten zichtbaar zijn vanaf het water. En vanaf land moet je de rivier goed kunnen zien.

Vrijwilligersgroep

Veel onderhoudswerk is in de winter, zoals het knotwerk. Maar ook in de zomer is de groep actief. Bijvoorbeeld met maaien van oeverlandjes, onderhoud van beschoeiingen of aanleggen van broeihopen voor ringslangen. Eens per twee weken wordt op zaterdag gewerkt, af en toe doordeweeks. 

Meer informatie: www.werkaandevecht.nl.

Extra handen nodig

Er werken zo'n 30 mensen, variërend in de leeftijd 30 tot 70+, man en vrouw. De vrijwilligersgroep is altijd op zoek naar extra handen! Er zijn geen specifieke vaardigheden nodig.
Aanmelden kan via werkaandevecht@gmail.com.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in