Spirea in de Frans Halslaan

Een van de perkjes in de Frans Halslaan die wordt onderhouden door de bewoners. Dit perkje bleek later een inspiratiebron te zijn voor andere adressen in deze laan.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
2-2-2012

Struikgewas in de perken

Een groot aantal van de bewoners van de Frans Halslaan in Loosdrecht heeft een klein perkje voor de voortuin liggen. Deze stroken, die de afscheiding vormen tussen de stoep en de weg, worden door de gemeente groen gehouden door middel van verschillende lage typen struiken. Echter, op de plaats van dit project bevonden zich slechts enkele troosteloze bodembedekkers.

Spirea

In samenspraak met de aangrenzende bewoner is besloten dat dit stukje van de laan opgeknapt kon worden met het aanplanten van de heestersoort Spirea. Dit is extra snel doorgevoerd doordat de bewoner een groot voorstander is van burgerparticipatie in de openbare ruimte. Dat hield in dat zij zelf ook bereid was om te waken over het welzijn van de nieuw geplaatste planten, die alweer sinds 2012 in een onkruidvrije bodem vertoeven. Uitdroging ligt bovendien niet op de loer voor de planten, aangezien het feit dat ze tijdig water krijgen in droge perioden.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in