Prachtige tuin in de Gabriëlgaarde

Deze tuin voor de woningen in de Gabriëlgaarde wordt al ruim 25 jaar onderhouden door een van de lokale bewoners. De tuin die zich deels op grond van de gemeente en deels op grond van de woningcorporatie bevindt vormt al jaren een van de mooiste stukken in het dorp.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
13-4-1990

Geen eigen voortuin

De meeste mensen zorgen in hun eigen voortuin zelf voor de inrichting en het onderhoud ervan. In de Gabriëlgaarde ligt dat echter net wat anders. De tuinen, grenzend aan de sociale huurwoningen, zijn eigendom van de gemeente en horen officieel ook niet bij de aangrenzende woningen. Over de tuinen zelf hoeven de gemeente en bewoners zich echter niet druk te maken, die worden namelijk door een van de buurtbewoners onderhouden. En dat al meer dan 25 jaar!

 

Veel variatie

In die 25 jaar is er hier werkelijk een pareltje van een tuin ingericht. Bewoners kijken er uit op kronkelende paadjes tussen allerlei verschillende planten en bloemen. Dit geheel wordt compleet gemaakt met potten, een paar beeldjes, bomen en een kleine kas. De Gabriëlgaarde is het bewijs dat groene vingers en passie voor tuinieren kunnen leiden tot een prachtige woonomgeving!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in