sfeerbeeld

Opknapbeurt groen achter de Vijnen

Het groen achter deze woningen op de Vijnen was tot voor kort vrijwel ontoegankelijk. Een grote herinrichting heeft dit blok weer een fraai aanzicht opgeleverd.

3
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
20-11-2015

Wildernis

Lange tijd was de groenstrook tussen het water en de achtertuinen van dit blokje huizen aan de Vijnen erg ontoegankelijk. Het stuk was zelfs zo dichtbegroeid, dat bewoners de grootste moeite hadden om vanuit hun achtertuin de openbare weg te bereiken. Daar moest maar eens verandering in komen, moeten de bewoners gedacht hebben.

Fruit en ruimte

De voorwaarde voor de herinrichting was dat de bewoners zelf een nieuwe situatietekening zouden aanleveren. Daarnaast zouden zij het onderhoud van de gemeente overnemen, zodat deze oever in de toekomst een zeer goed onderhouden stuk groen blijft. Langs het water is er nieuw struikgewas geplaatst, welke onderdeel is van het strategische groen. Dit is een soort van groene buffer tussen de drukke wegen en woningen in. Voor de rest is de bodem volledig bedekt met een nette stoep en een groot grasveld. In dit grasveld zijn verschillende bomen geplant, welke allemaal eetbare vruchten zullen dragen. Bewoners kunnen zo onder meer gaan genieten van hun eigen peren, appels en pruimen. Zo levert dit project niet alleen een mooie en praktische openbare ruimte op, maar ook gratis fruit!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in