Groengroep Vrijheid

In een deel van de straat Vrijheid in Loosdrecht wordt het groen onderhouden door zo’n 15 buurtbewoners. Perk, parkeerplaats, plantsoen en plein: de openbare ruimte is nu ook écht een gezamenlijke ruimte.

15
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
1-12-2014

De 'Groengroep Vrijheid' maakt regelmatig de perken en plantsoenen vrij van onkruid en zwerfvuil. Wanneer nodig snoeien zij struiken, harken de grond, verwijderen dode bladeren en maaien het gras. 

Geen groene vingers

Annemien Lohmann en Lies van der Waal zijn de initiatiefnemers. Annemien: “We zijn gestart met een enquête. Wie van de buren heeft interesse? Hoe vaak en in wat voor vorm? Zo hebben we een sterke basis gecreëerd. Dat is echt mijn tip aan anderen. Een aantal buren zet bijvoorbeeld koffie of bakt koekjes. Je hoeft niet per se groene vingers te hebben om mee te doen!”

Goed voor de saamhorigheid

Het initiatief is niet alleen goed voor het groen, maar ook voor de saamhorigheid in de straat. Annemien: “Je ontmoet elkaar op een ongedwongen manier. Doordat je elkaar beter leert kennen vraag je elkaar makkelijker om hulp als er problemen zijn.”

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in