Gras en perk in de Hallincklaan

In de Hallincklaan wordt een van de gazons intensief onderhouden door een buurtbewoner. Gras maaien en kantjes steken zijn de voornaamste werkzaamheden.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
21-5-2014

Hulp bij grasvelden

Bij goed weer kan gras snel groeien. Zo snel zelfs, dat een grasveld eigenlijk meerdere malen per week moet worden gemaaid. Voor grasvelden in de openbare ruimte is dit echter alleen mogelijk wanneer bewoners de gemeente een handje helpen. Wie door de Hallincklaan heen rijdt, kan zien dat die benodigde hulp bij een van de gazons aanwezig is. Dit grasveld wordt wekelijks wel twee tot drie keer gemaaid. Daarnaast worden de kantjes altijd netjes weggestoken en ook ruimt de bewoner regelmatig alle vergeten hondendrollen op.

Werkzaamheden overgenomen

Voordat de bewoner zich in ging zetten voor het maaien van het gras, stak ze de kantjes al netjes recht af. Kaarsrecht, langs een touwtje. Toen ze op een dag las over de mogelijkheid tot participatie in de openbare ruimte, heeft ze contact opgenomen met de gemeente om ook de maaiwerkzaamheden over te nemen. Het grasveld kan daardoor namelijk intensiever bijgehouden worden, en dit doet het gazon absoluut goed. Niet alleen de bewoner zelf heeft in de gaten dat dit grasveld er goed uitziet. Ook buurtbewoners en passanten laten regelmatig merken dat dit project de straat mooier maakt. Dat komt ook doordat het aangrenzende perkje regelmatig wordt bijgehouden na het maaien van het gras.

Zelf meedoen

Dergelijke gazons, waarvan er nog meer zijn in de Hallincklaan, zijn aanwezig in heel Wijdemeren. Indien u interesse heeft om samen met de gemeente, en wellicht ook met buurtgenoten, ervoor te zorgen dat de straat er nog mooier uitziet, dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaand formulier. Dit geld uiteraard voor alle gazons in de gemeente Wijdemeren!

 

sitefoto2

 

sitefoto1

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in