Bloembak voor Bibian Mentel

Op 27 september 2022 is een door kunstenaar Joost Zwagerman ontworpen bloembak geplaatst op de Bibian Mentel Pier aan de Porseleinhaven in Loosdrecht. Het kunstwerk is gemaakt voor de in 2021 overleden snowboardster Bibian Mentel. Maude Meijlink, de moeder van Bibian, plantte de bloembak aan met een mix van bollen en vaste planten in de lievelingskleuren van haar dochter. Ook wethouder Kruijt was erbij aanwezig.

2
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
27-9-2022

De bloembak is een initiatief van een goede vriend van Bibian. Hij verzocht de gemeente om een plek voor de ereburger van Loosdrecht en de gemeente ging ermee aan de slag.

Wethouder Kruijt is blij met het initiatief: ‘Bibian heeft ontzettend veel betekend voor Loosdrecht. Zomer 2022 is al de Bibian Mentel Playground geopend en met deze prachtige bloembak heeft Wijdemeren er een nieuwe plek bij om aan haar te denken.’

Over Bibian Mentel
Bibian Mentel was een van de meeste succesvolle Nederlandse snowboardsters. Zij werd zes keer Nederlands kampioen op het onderdeel halfpipe en zeven maal Nederlands kampioen snowboardcross. Ze was drievoudig paralympisch kampioen en viervoudig para-wereldkampioen.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in