Oekraïne, hulp en ondersteuning vluchtelingen

Sinds de oorlog in Oekraïne is begonnen, biedt heel Nederland hulp aan. Er is een grote vluchtelingenstroom op gang gekomen, waarvan ook vluchtelingen onderweg zijn naar Nederland. Via de pijl hieronder ziet u hoe u kunt helpen.

Wijdemeren helpt Oekraïne

Sinds de oorlog in Oekraïne is begonnen, biedt heel Nederland hulp aan. Er is een grote vluchtelingenstroom op gang gekomen, waarvan ook vluchtelingen onderweg zijn naar Nederland.

Hoe dit zich zal ontwikkelen, is nog niet duidelijk. Deze pagina wordt daarom regelmatig vernieuwd. Op deze pagina ziet u hoe u uw hulp kunt aanbieden en waar hulp gevraagd wordt. Helpt u mee?

Stand van zaken per november 2022

De gemeentelijke opvanglocaties zijn ingericht en de mensen hebben hun draai gevonden. Op dit moment worden er geen spullen ingezameld.

Fietsen

Vrijwilligers hebben een aantal fietsen opgeknapt.
Wil je graag een fiets, dan kun je deze aanvragen via oekraine@wijdemeren.nl. Vermeld in de e-mail je naam, adres, geslacht, leeftijd en lengte.

Team Sportservice biedt fietslessen aan. Meer informatie daarover bij Eva Stam via estam@teamsportservice.nl of 06-275 524 20.

Community

Alle gasten die we in onze gemeente hebben, zitten tot nu toe in particuliere opvang. Er is niet vanzelfsprekend contact met andere gasten. Dat is natuurlijk niet verplicht, maar het is fijn als we een informeel netwerk kunnen helpen vormen. Onze gasten zullen meer zelfredzaam worden.

Wie in contact is met onze gasten (of hun gastgezin) kan contact opnemen met Wietske van Ierssel via mailwiets@gmail.com.

Wietske gaat ervoor zorgen dat, als er leuke uitjes of activiteiten zijn die voor iedereen toegankelijk zijn (bijv. als een auto naar de dierentuin gaat en er nog plek is in de auto), andere mensen mee kunnen rijden.

Ook organiseert zij kennismaking, ontmoeting en borrels voor onze gasten.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van gemeente Wijdemeren of op de website van de Rijksoverheid.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in