Oekraïne, hulp en ondersteuning vluchtelingen

Sinds de oorlog in Oekraïne is begonnen, biedt heel Nederland hulp aan. Er is een grote vluchtelingenstroom op gang gekomen, waarvan ook vluchtelingen onderweg zijn naar Nederland. Via de pijl hieronder ziet u hoe u kunt helpen.

0
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
15-3-2022

Wijdemeren helpt Oekraïne

Sinds de oorlog in Oekraïne is begonnen, biedt heel Nederland hulp aan. Er is een grote vluchtelingenstroom op gang gekomen, waarvan ook vluchtelingen onderweg zijn naar Nederland.

Hoe dit zich zal ontwikkelen, is nog niet duidelijk. Deze pagina wordt daarom regelmatig vernieuwd. Op deze pagina ziet u hoe u uw hulp kunt aanbieden en waar hulp gevraagd wordt. Helpt u mee?

Stand van zaken per 7 april 2022

Wij zijn overweldigd door het vele aanbod van hulp en goederen! Het Drieluik is een fantastisch mooie en huiselijke opvanglocatie geworden!

Naar aanleiding van uw aanbod, hebben wij een lijst aangelegd met alle aangeboden hulp, in welke vorm dan ook, en deze lijst is al heel lang!

Voor het moment nemen wij even niets meer aan. Wij gaan eerst inventariseren wat we (nog nodig) hebben, en zullen contact met u opnemen als wij uw hulp dan wel de aangeboden goederen kunnen gebruiken.

Iedereen heel hartelijk dank voor de hulp en spullen tot nu toe!

Kledinginzameling Shop voor Nop

Kledinginzameling doet de gemeente niet. Dit wordt georganiseerd door een aantal vrijwilligers.

Als je kleding wil aanbieden, dan graag mailen naar shopvoornop3@gmail.com.

Community

Alle gasten die we in onze gemeente hebben, zitten tot nu toe in particuliere opvang. Er is niet vanzelfsprekend contact met andere gasten. Dat is natuurlijk niet verplicht, maar het is fijn als we een informeel netwerk kunnen helpen vormen. Onze gasten zullen meer zelfredzaam worden.

Wie in contact is met onze gasten (of hun gastgezin) kan contact opnemen met Wietske van Ierssel via mailwiets@gmail.com.

Wietske gaat ervoor zorgen dat, als er leuke uitjes of activiteiten zijn die voor iedereen toegankelijk zijn (bijv. als een auto naar de dierentuin gaat en er nog plek is in de auto), andere mensen mee kunnen rijden.

Ook organiseert zij kennismaking, ontmoeting en borrels voor onze gasten.

Gevraagd / gezocht

Het Kursus Project Loosdrecht heeft - op verzoek van de gemeente - het Drieluik verlaten om plaats te maken voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Zij zijn tijdelijk gehuisvest in het Lichtbaken

Voor het KPL/Lichtbaken zoeken wij 2 kantoor-/ archiefkasten met planken zodat het KPL haar spullen daar kwijt kan. Aanmelden kan per mail via deappelboom@wijdemeren.nl

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in