De Paddenpoel

Het terrein tussen de St. Antoniusschool en sporthal De Fuik is in winter 2019-2020 getransformeerd tot een mooie en bijzondere plek voor jong en oud. Er is een steiger gebouwd, er zijn paden en een prairietuin aangelegd in overleg met omwonenden, en voor de jeugd zijn er een klimwand en een pannaveld aangelegd.

30
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
4-11-2019

De Paddenpoel is weer klaar voor de lente!

In de eerste week van maart hebben ouders van de St. Antoniusschool en omwonenden van de Paddenpoel weer flink de handen uit de mouwen gestoken. Het bijenlint is flink gesnoeid en weer onkruidvrij gemaakt. Ook is er onderhoud gepleegd en kan er weer volop veilig gespeeld worden. En als de bloemen weer opkomen, kunnen we weer genieten van deze prachtige prairietuinen.

Ook leuk om te vermelden, is dat naast de Paddenpoel twee perkjes zijn omgetoverd tot prairietuin c.q. bijenperkje. De omwonenden zijn zo enthousiast, dat ook zij dit willen gaan verzorgen om zo de buurt nog kleurrijker en diervriendelijker te maken.

Wijziging onderhoud De Paddenpoel

Het onderhoud van de Paddenpoel gebeurt sinds kort gezamenlijk door buurtbewoners en ouders van leerlingen van de St. Antoniusschool.

Tot nu toe werd het onderhoud van de Paddenpoel veelal gedaan door buurtbewoners. Maar sinds september zijn de ouders van leerlingen van de Antoniusschool ook actief betrokken bij de onderhoudswerkzaamheden. En dat blijkt enorm succesvol! In samenwerking met de werkgroep hebben veel ouders geholpen. En wat een werk is er verzet! En het bleek nog gezellig ook. Terwijl de kinderen in de wagen aan het slapen waren werd er door de ouders flink de handen uit de mouwen gestoken.

De school heeft de volgende data in de agenda staan dat de ouders het onderhoud kunnen doen:
2 maart 2022 ( samen met werkgroep)
13 mei 2022
28 juni 2022

Tijd 8.30 uur (aanmeldingen niet nodig, iedereen is welkom)

Voor de werkgroepleden/buurtbewoners staan de volgende data gepland:
5 februari 2022
5 maart 2022 (deze maand zowel school als buurt i.v.m. kort maken prairietuin)
2 april 2022
4 juni 2022
6 augustus 2022

Tijd 09.30 uur

In maart moet de prarietuin gemaaid worden en is er daarom meer onderhoud nodig dan normaal. Gereedschap hiervoor is aanwezig.

Voor de rest geldt: neem uw hark of ander tuingereedschap mee en help ons De Paddenpoel netjes te houden. Vele handen maken licht werk. We doen het heel graag samen!

Voor vragen, op- of aanmerkingen, ideeën en eventuele aanmeldingen kunt u mailen naar: appelboomdepaddenpoel@gmail.com.

Historie

De St. Antoniusschool heeft begin 2018 de wens uitgesproken het openbaar groen tussen de St. Antoniusschool en De Fuik in Kortenhoef te ontwikkelen tot een leuk en uitdagend speel- en sportveld. Dit wilden zij graag doen in samenwerking met omwonenden en De Fuik.

Een kleine twee jaar na de eerste bewonersavond over het terrein tussen de St. Antoniusschool en sporthal De Fuik is het zover; De Paddenpoel is een feit! Wat is er hard gewerkt door iedereen en wat is het resultaat mooi geworden. Wij zijn ontzettend trots dat wij zo’n mooie en bijzondere plek samen met de initiatiefnemers en u mogelijk hebben gemaakt.

Opening Paddenpoel op 12 september 2020

Op zaterdag 12 september 2020 is de Paddenpoel onder het toeziend oog van wethouder Joost Boermans officieel geopend. Hieronder het artikel dat in de Gooi en Eemlander heeft gestaan.

Krantenartikel opening, Gooi en Eemlander

gooieneemlander.nl/cnt/DMF20200912_21511066/speelplaats-de-paddenpoel-heeft-kortenhoef-weer-een-beetje-gelukkiger-gemaakt-het-is-heel-bijzonder-wat-hier-is-gebeurd

De Paddenpoel in de media

https://www.gooieneemlander.nl/cnt/dmf20191122_8159684/kortenhoevers-stropen-samen-de-mouwen-op-om-een-veldje-om-te-bouwen-tot-speelplein-nieuwe-speelplek-verbindt-de-buurt

https://www.wijdemeren.nl/4/depaddenpoel/Ontwerp-De-Paddenpoel.pdf

https://www.wijdemeren.nl/depaddenpoel

https://www.weekbladwijdemeren.nl/wp-content/uploads/2019/11/WW_wk-46_LR.pdf

Spe(e)lregels

  1. Houd rekening met elkaar en de omwonenden.
  2. Respect voor planten en dieren.
  3. Samen houden we de speeltuin schoon.
  4. Zwemmen is niet toegestaan.
  5. Fietsen blijven buiten de speeltuin.
  6. Deze speeltuin is rookvrij
  7. Honden blijven buiten de speeltuin.
  8. Vissen is niet toegestaan.

Veel speelplezier!

Bij acute overlast belt u 0900-8844.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in