sfeerbeeld

De Paddenpoel

Het terrein tussen de St. Antoniusschool en sporthal De Fuik is in winter 2019-2020 getransformeerd tot een mooie en bijzondere plek voor jong en oud. Er is een steiger gebouwd, er zijn paden en een prairietuin aangelegd in overleg met omwonenden, en voor de jeugd zijn er een klimwand en een pannaveld aangelegd.

30
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
4-11-2019

De St. Antoniusschool heeft begin 2018 de wens uitgesproken het openbaar groen tussen de St. Antoniusschool en De Fuik in Kortenhoef te ontwikkelen tot een leuk en uitdagend speel- en sportveld. Dit wilden zij graag doen in samenwerking met omwonenden en De Fuik.

Een kleine twee jaar na de eerste bewonersavond over het terrein tussen de St. Antoniusschool en sporthal De Fuik is het zover; De Paddenpoel is een feit! Wat is er hard gewerkt door iedereen en wat is het resultaat mooi geworden. Wij zijn ontzettend trots dat wij zo’n mooie en bijzondere plek samen met de initiatiefnemers en u mogelijk hebben gemaakt.

Opening Paddenpoel op 12 september

Op zaterdag 12 september 2020 is de Paddenpoel onder het toeziend oog van wethouder Joost Boermans officieel geopend. Hieronder het artikel dat in de Gooi en Eemlander heeft gestaan.

Krantenartikel opening, Gooi en Eemlander

https://m.gooieneemlander.nl/cnt/DMF20200912_21511066/speelplaats-de-paddenpoel-heeft-kortenhoef-weer-een-beetje-gelukkiger-gemaakt-het-is-heel-bijzonder-wat-hier-is-gebeurd?utm_source=google&utm_medium=organic

Onderhoud

De Paddenpoel vraagt natuurlijk wel wat onderhoud. Naast de dagelijkse opruimwerkzaamheden, waar ook de school een belangrijke rol in vervult, zijn er ook maandelijkse onderhoudswerkzaamheden gepland. Het zou leuk zijn als u, als buurtbewoner en gebruiker van De Paddenpoel, hier ook uw steentje aan wil bijdragen! Samen zorgen we er dan voor dat De Paddenpoel een gezellige en veilige plek is en blijft om te spelen en te sporten.

Wanneer?

Van maart tot en met september op de eerste zaterdag van de maand om 9:30 uur. Daarna nog in november en januari.

In maart moet de prarietuin gemaaid worden en is er daarom meer onderhoud nodig dan normaal. Gereedschap hiervoor is aanwezig.

Voor de rest geldt: neem uw hark of ander tuingereedschap mee en help ons De Paddenpoel netjes te houden. Vele handen maken licht werk. We doen het heel graag samen!

U kunt zich aanmelden via mailadres: Appelboomdepaddenpoel@gmail.com

De Paddenpoel in de media

https://www.gooieneemlander.nl/cnt/dmf20191122_8159684/kortenhoevers-stropen-samen-de-mouwen-op-om-een-veldje-om-te-bouwen-tot-speelplein-nieuwe-speelplek-verbindt-de-buurt

https://www.wijdemeren.nl/4/depaddenpoel/Ontwerp-De-Paddenpoel.pdf

https://www.wijdemeren.nl/depaddenpoel

https://www.weekbladwijdemeren.nl/wp-content/uploads/2019/11/WW_wk-46_LR.pdf

Spe(e)lregels

  1. Houd rekening met elkaar en de omwonenden.
  2. Respect voor planten en dieren.
  3. Samen houden we de speeltuin schoon.
  4. Zwemmen is niet toegestaan.
  5. Fietsen blijven buiten de speeltuin.
  6. Deze speeltuin is rookvrij
  7. Honden blijven buiten de speeltuin.
  8. Vissen is niet toegestaan.

Veel speelplezier!

Bij acute overlast belt u 0900-8844.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in