De Paddenpoel

Het terrein tussen de St. Antoniusschool en sporthal De Fuik is in winter 2019-2020 getransformeerd tot een mooie en bijzondere plek voor jong en oud. Er is een steiger gebouwd, er zijn paden en een prairietuin aangelegd in overleg met omwonenden, en voor de jeugd zijn er een klimwand en een pannaveld aangelegd.

30
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
4-11-2019

De Paddenpoel is klaar voor de lente!

Op zaterdag 6 maart waren er weer een hoop vrijwilligers op de been om de Paddenpoel lenteklaar te maken. De prairietuin is helemaal kort gesnoeid. Bijzonder dat over 2 maanden alles dan weer volop in bloei staat.

Na alle werkzaamheden was er  ook even gelegenheid om op afstand koffie te drinken. Er werd zelfs wat lekkers bij aangeboden door de medewerkers van De Appelboom.

Zaterdag 3 april staat het volgende onderhoud gepland. Start rond 8.30 uur. Alle hulp is hierbij welkom. Heb je vragen? Mail naar: appelboomdepaddenpoel@gmail.com.

Historie

De St. Antoniusschool heeft begin 2018 de wens uitgesproken het openbaar groen tussen de St. Antoniusschool en De Fuik in Kortenhoef te ontwikkelen tot een leuk en uitdagend speel- en sportveld. Dit wilden zij graag doen in samenwerking met omwonenden en De Fuik.

Een kleine twee jaar na de eerste bewonersavond over het terrein tussen de St. Antoniusschool en sporthal De Fuik is het zover; De Paddenpoel is een feit! Wat is er hard gewerkt door iedereen en wat is het resultaat mooi geworden. Wij zijn ontzettend trots dat wij zo’n mooie en bijzondere plek samen met de initiatiefnemers en u mogelijk hebben gemaakt.

Opening Paddenpoel op 12 september 2020

Op zaterdag 12 september 2020 is de Paddenpoel onder het toeziend oog van wethouder Joost Boermans officieel geopend. Hieronder het artikel dat in de Gooi en Eemlander heeft gestaan.

Krantenartikel opening, Gooi en Eemlander

gooieneemlander.nl/cnt/DMF20200912_21511066/speelplaats-de-paddenpoel-heeft-kortenhoef-weer-een-beetje-gelukkiger-gemaakt-het-is-heel-bijzonder-wat-hier-is-gebeurd

Onderhoud

De Paddenpoel vraagt natuurlijk wel wat onderhoud. Naast de dagelijkse opruimwerkzaamheden, waar ook de school een belangrijke rol in vervult, zijn er ook maandelijkse onderhoudswerkzaamheden gepland. Het zou leuk zijn als u, als buurtbewoner en gebruiker van De Paddenpoel, hier ook uw steentje aan wil bijdragen! Samen zorgen we er dan voor dat De Paddenpoel een gezellige en veilige plek is en blijft om te spelen en te sporten.

Flyer onderhoud en schoonmaak Paddenpoel

Wanneer?

Van maart tot en met september op de eerste zaterdag van de maand om 9:30 uur. Daarna nog in november en januari.

In maart moet de prarietuin gemaaid worden en is er daarom meer onderhoud nodig dan normaal. Gereedschap hiervoor is aanwezig.

Voor de rest geldt: neem uw hark of ander tuingereedschap mee en help ons De Paddenpoel netjes te houden. Vele handen maken licht werk. We doen het heel graag samen!

U kunt zich aanmelden via mailadres: appelboomdepaddenpoel@gmail.com.

De Paddenpoel in de media

https://www.gooieneemlander.nl/cnt/dmf20191122_8159684/kortenhoevers-stropen-samen-de-mouwen-op-om-een-veldje-om-te-bouwen-tot-speelplein-nieuwe-speelplek-verbindt-de-buurt

https://www.wijdemeren.nl/4/depaddenpoel/Ontwerp-De-Paddenpoel.pdf

https://www.wijdemeren.nl/depaddenpoel

https://www.weekbladwijdemeren.nl/wp-content/uploads/2019/11/WW_wk-46_LR.pdf

Spe(e)lregels

  1. Houd rekening met elkaar en de omwonenden.
  2. Respect voor planten en dieren.
  3. Samen houden we de speeltuin schoon.
  4. Zwemmen is niet toegestaan.
  5. Fietsen blijven buiten de speeltuin.
  6. Deze speeltuin is rookvrij
  7. Honden blijven buiten de speeltuin.
  8. Vissen is niet toegestaan.

Veel speelplezier!

Bij acute overlast belt u 0900-8844.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in