Clean-up Loosdrechtse plassen

De Clean-up actie is een samenvoeging van de duikactie in de Wastobbe van de gemeente Wijdemeren en de clean-up van Stichting SLOEP.

50
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
1-4-2021

De Clean-up actie is een samenvoeging van de duikactie in de Wastobbe van de gemeente Wijdemeren en de clean-up van Stichting SLOEP.

Duikcentrum Loosdrecht, Natuurmonumenten, stichting SLOEP en gemeente Wijdemeren zetten zich samen met ondernemers en inwoners in voor steeds schonere Loosdrechts Plassen.

Duikers van het Duikcentrum duiken in de Wastobbe naar glas en andere gevaarlijke voorwerpen. Andere vrijwilligers gaan met bootjes op zoek naar zwerfvuil op het water, in de oevers en rond de eilandjes.

Clean-up 2022

In 2022 wordt de clean-up georganiseerd op zondag 26 juni. Om 9.00 uur start de actie, en tussen 16.00 en 17.00 uur wordt afgesloten met een gezellige borrel.

U kunt meedoen als duiker, met een eigen boot, zonder eigen boot, of in een kano.

U kunt zich opgeven via dorpencoordinator@wijdemeren.nl , hierna ontvangt u meer informatie en details over de clean-up.

Eerdere clean-up acties

Stichting SLOEP organiseert al een aantal jaar de clean-up van de Loosdrechtse plassen. De clean-up Wastobbe is in 2021 gestart. Tijdens beide acties wordt veel vuil uit het water opgeruimd.

Klein afval zoals blikjes, flesjes en zakjes, maar ook grote voorwerpen zoals bbq’s, kruiwagens, buitenboordmotoren, ankers en tuingereedschap. In 2021 is er met de duikactie zelfs een werkende IPhone opgedoken!

Gezien de hoeveelheid en soorten vuil is het hard nodig de plassen regelmatig op te schonen. Door de toenemende populariteit van de acties en het toenemende aantal recreanten is er ook steeds meer afval.

De actie dient dus ook ter bewustwording, dat we zuinig moeten zijn op de mooie, schone en unieke Loosdrechtse wateren.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in