sfeerbeeld

Wijde Meer voor Minder

Wijde Meer voor Minder is een weggeefwinkel plus in Loosdrecht. "Je kunt winkelen met een gesloten beurs. Voornamelijk kleding, speelgoed en kleine huishoudelijke artikelen. Met elkaar kunnen we financiële strubbelingen de baas worden", vertelt initiatiefneemster Petra van den Ham. GooiTV én NH Nieuws filmden de opening!

5
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
10-9-2018

Petra zette haar vraag op vrijwilligersplatform De Appelboom en werd zo gekoppeld aan Herma Kleve van Versa Welzijn. Er was een ruimte over in het 3-luik waar ook 't Wijdehuis van Versa is gevestigd.

Bekijk de opening op NH Nieuws

Werk aan de winkel

"Ik zou daar heel graag workshops organiseren op het gebied van gezond koken/leven met een minimum inkomen, je huis opknappen voor minder of kleding- en kleuradvies geven. Misschien is er schaamte, maar ik ben al heel blij als ik één gezin iets kan geven uit onze weggeefwinkel. Je kunt ook alleen aanschuiven voor een kop koffie en gezelligheid. Er is werk aan de winkel!", vertelt Petra.

Uit een sociaal isolement

Petra is ervaringsdeskundige en komt uit de zorg. Zij houdt van hergebruik en hekelt de huidige weggooimaatschappij. "Belangrijk vind ik dat iedereen op een prettige manier moet kunnen deelnemen aan de maatschappij. Zo raak je minder snel in een sociaal isolement. We kunnen bijvoorbeeld 'verjaardagskisten' beschikbaar stellen, speelgoed en kinderkleding, maar ook uitstapjes organiseren."

Open op maandag

Elke maandag van 13.00 – 15.00 uur is het open om gezellig te snuffelen, een kopje kofie of thee te drinken, vragen te stellen en elkaar te ontmoeten. Het adres is Acacialaan 2 in Loosdrecht.

Vanwege de grote belangstelling en de hoeveelheid spullen die gebracht zijn is het op dit moment helaas niet mogelijk om je spullen in te leveren. We houden je op de hoogte!

Vrijwilligers nodig

Momenteel zijn er 5 vrijwilligers, maar we kunnen er zeker nog meer gebruiken:

  • Vervoer van kleine spullen
  • Aanwezigheid tijdens openingstijden
  • Website maken 
  • Activiteiten, kleine klusjes, workshops

Interesse?

Je kunt contact opnemen met Petra van den Ham via onderstaand contactformulier of via telefoonnummer 035 58 28 063 of 06 301 213 87. Of Herma Kleve, Versa Welzijn, via telefoonnummer 035 62 31 100.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in