sfeerbeeld

Jaarlijkse uitgaansdag voor ouderen

In Kortenhoef wordt 1x per jaar een dagtocht georganiseerd voor ouderen.

18
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
1-9-1930

Voor wie is het project

Het project is voor oudere deelnemers vanaf 75 jaar, en is alleen voor inwoners van Kortenhoef die zich redelijk zelfstandig kunnen redden.

Wie is er met dit project gestart en waarom?

Dit project is rond 1930 opgestart door de ondernemers en enkele particulieren van de Kortenhoefsedijk, die in het bezit waren van een auto. Op deze manier konden zij een gezellig dagje uit organiseren voor de buurtbewoners, die rond de kerk op de Kortenhoefsedijk woonden.

Later stelde wethouder Blom, die een busmaatschappij en een taxibedrijf had, zijn bus gratis ter beschikking, en gingen ze met de bus op pad. Nog later werden de uitjes gereden met de bus van Tensen.

Rond de Tweede Wereldoorlog is het project gestopt, maar in 1950 is het opnieuw opgestart voor alle inwoners van Kortenhoef van 75 jaar en ouder.

Inmiddels is in 2019 het 70-jarig jubileum gevierd en gaan de bewoners met twee bussen en ongeveer 100 personen op pad. De doelstelling is om ouderen, samen met hun dorpsgenoten die ze meestal niet meer zo vaak zien, een gezellig dagje uit te bezorgen.

De deelnemers betalen zelf een bijdrage en het ontbrekende deel wordt door middel van een collecte, die elk jaar in april wordt gehouden, bij elkaar gecollecteerd. Giften worden bijzonder op prijs gesteld.

Wanneer vindt de activiteit plaats

Inschrijving vindt altijd in juni plaats, in de hal van Veenstaete. De datum verschilt en is voor 2020 nog niet bekend.

De uitgaansdag zelf is altijd de tweede dinsdag in september.

Contact

Contactpersoon: Hetty van Doorn
E-mailadres: hettyvandoorn@hotmail.com
Telefoonnummer: (035) 656 24 22

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in