sfeerbeeld

Buurtlunch plein Nederhorst den Berg

De Albert Heijn in Nederhorst den Berg, werkgroep 'Kom erbij' en buurtbewoners hebben de handen ineen geslagen: iedere maand organiseren zij samen een buurtlunch op het dorpsplein in Nederhorst.

2
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
20-3-2019

Het initiatief is ontstaan omdat buurtbewoners en werkgroep 'Kom Erbij' naar meer laagdrempelige ontmoetingsplekken zochten. De manager van de Albert Heijn, Dominique Odijk, wilde hier graag aan meewerken en heeft een koffiehoekje ingericht in de supermarkt. Tegelijk wordt er iedere maand een buurtlunch georganiseerd samen met vrijwilligers van de Luisterlijn. Voor iedereen gratis!

Meer ideeën

Dominique heeft nog veel meer ideeën: "Graag zou ik ook een voorleesmiddag willen organiseren in samenwerking met de bibliotheek. Moeders kunnen dan met hun kleintje komen en leren daardoor ook andere moeders kennen.” Ze vertelt enthousiast hoe er in samenwerking met de plaatselijke voetbalvereniging op het dorpsplein aan de voorzijde van de Albert Heijn een ruilmiddag voor voetbalplaatjes tot stand kwam.

Eenzaamheid

"Wij willen als plaatselijke buurtwinkel graag betrokken zijn bij de buurt en we merken dat de dorpelingen ons ook goed kunnen vinden als zij een initiatief willen starten. Voor de buurtlunch werken we samen met vrijwilligersorganisatie De Luisterlijn. Zij helpen mee met de organisatie en wij regelen het eten. De laatste keer kwamen er 35 man op af! Superleuk om te zien hoe er op deze middagen contacten worden gelegd."

Koffiehoekje

In de supermarkt is een koffiehoek ingericht. Niet alleen volwassenen hebben het hoekje ontdekt, maar ook kinderen maken er graag gebruik van. Ze wisselen hier onderling plaatjes uit of kleuren een kleurplaat in. Er staat ook een boekenkast met leenboeken. 

Tijden buurtlunch

De lunch is iedere laatste woensdag van de maand tussen 12.00 uur en 14.00 uur. Deze is voor iedereen gratis toegankelijk.

Contact

Contactpersoon: Dominique Odijk
E-mailadres: dominique.odijk@ahold.nl
Telefoonnummer: 0294 251 279
Https://nl-nl.facebook.com/ahnederhorstdenberg/

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in