sfeerbeeld

Weggeefhoek Wijdemeren

De Stichting Weggeefhoek Wijdemeren is er voor de minima en voor mensen die vrijwel niets bezitten. De vrijwilligers zetten zich in voor het verzamelen en uitdelen van spullen en voedsel. Zo probeert de stichting mensen in nood uit de brand te helpen.

29
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
9-2-2015

Toenemende armoede

De vrijwilligers van Stichting de Weggeefhoek Wijdemeren zien de armoede in Nederland toenemen. Er zijn steeds meer mensen die onder het minimum zitten of zelfs niets hebben. De Weggeefhoek Wijdemeren heeft zich tot doel gesteld om in de regio zoveel mogelijk van deze mensen te helpen.

Hulp met goederen

Hulp is er voornamelijk in materiële vorm. Het loopt van kleding en noodvoedselpakketen tot verjaardags- en babyprojecten. De spullen worden ingezameld door middel van donaties. Die kunnen afkomstig zijn van zowel particulieren als van bedrijven. Er zijn veel spullen geschikt voor de Weggeefhoek. Wat rotzooi is voor de een, is zeer waardevol voor de ander, aldus de vrijwilligers zelf. Bij gebrek aan ruimte worden de spullen na de inzameling tijdelijk opgeslagen bij de vrijwilligers thuis, waarna ze worden uitgedeeld aan de doelgroep. Die doelgroep wordt veelal bereikt via de website en via de eigen Facebook pagina.

Contact

U kunt de Stichting Weggeefhoek Wijdemeren vinden via internet.

www.wghwijdemeren.nl/

www.facebook.com/wghwijdemeren/

 

foto1

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in