Voortuin verlengen in de Regenboog

Hier grenst het gemeentelijke plantsoen aan een voortuin. De bewoner onderhoudt dit stukje grond met alle plezier, want de eigen voortuin lijkt zo langer te zij geworden.

2
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
30-4-2014

Overgenomen project

Dit groene participatieproject in de Regenboog wordt door de bewoner omschreven als "niet zo bijzonder", maar in onze ogen is dit project juist wél heel bijzonder. Dit is namelijk een van de eerste projecten die overgedragen is aan een nieuwe bewoner nadat een woning van eigenaar is gewisseld!

Hoe zit dat?

De vorige bewoner heeft de gemeente aangeschreven, met de vraag of dat hij zelf het openbare groenstrookje voor zijn tuin mocht gaan onderhouden. Dit was uiteraard een zeer welkom initiatief. De straat is er weer een stukje mooier van geworden en voor de bewoner was het net of dat zijn voortuin een stuk verlengd werd. Hierna ging het huis in de verkoop, waarna de koper niet alleen de woning maar ook het al lopende participatieproject heeft overgenomen.

Dubbele winst

Het project zelf omslaat het verwijderen van onkruid uit het aangeplante struikgewas en het tijdig snoeien van diezelfde struiken. Dit wordt volledig terecht als zeer nuttig omschreven door de participant, die het stukje groen van grote waarde acht voor de Regenboog. Zo profiteert zowel de straat als de bewoner zelf van dit project!

 

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in