sfeerbeeld

Voortuin in de Regenboog

Samen met een paar vriendinnen houdt de bewoner dit perkje alweer enige jaren bij. Het resultaat mag er zijn, want de tuin kleurt de straat enorm op!

3
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
26-3-2014

Tuin van de gemeente

Zoals te zien is op de foto hieronder, trof de bewoner bij haar komst naar de regenboog een behoorlijk droevige tuin aan. Wat zij toen nog niet wist, was dat het hier gemeentelijke grond betrof. Vol goede moed heeft zij eerst een aantal nieuwe planten geplaatst, waarna zij te horen kreeg dat het perkje eigenlijk niet bij haar woning hoorde. Toch kon zij doorgaan met het zelf onderhouden van het stukje grond, omdat de gemeente net was begonnen met het faciliteren van participatie in de openbare ruimte.

Eigen plantjes

Doordat de bewoner het onderhoud zelf uitvoert, kan zij ook zelf beslissen wat voor planten en bloemen er in de tuin komen te staan. De diversiteit aan planten valt in deze tuin goed op en het zorgt ervoor dat de tuin er bijna altijd gezellig uitziet. Net zoals een groot deel van de straat overigens. Binnen de Regenboog zijn er namelijk behoorlijk wat projecten waarbij bewoners samenwerken met de gemeente, dit tot grote tevredenheid van zowel bewoners als van de gemeente!

 

Situatie vooraf

Oude situatie

Nieuwe situatie

nieuwe situatie 1

 

nieuwe situatie 2

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in