Tuinieren op het pleintje Helderoord

Twee buren onderhielden al lange tijd het groen op het pleintje in het Helderoord. Sinds kort hebben zij dit volledig overgenomen van de gemeente.

2
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
4-4-2014

Tuinieren buiten eigen tuin

Rond het pleintje in het Helderoord staan verschillende bosschages, die al enkele jaren worden onderhouden door een tweetal bewoners. Beiden vinden ze het leuk om te tuinieren en het openbare groen bood hierbij een mooie aanvulling op de eigen tuinen. In een telefoontje naar de gemeente, met de vraag of dat deze het snoeiafval op wilde komen halen, kwam echter naar voren dat zij meer konden doen dan alleen maar het openbare groen bijhouden. De actieve bewoners konden namelijk ook meebeslissen over de invulling van de openbare ruimte!

Samenwerken in de Openbare Ruimte

Het telefoontje naar de gemeente leerde dat de vrijwillige inzet van burgers erg op prijs wordt gesteld, maar dan wel graag in goed overleg met de afdeling Openbare Ruimte. Zo kan er bijvoorbeeld worden afgesproken wie welke werkzaamheden uitvoert, zodat die niet twee maal worden verricht. Bovendien bestond er rond het pleintje in het Helderoord een mogelijkheid tot het herinrichten van het openbare plantsoen. Uiteindelijk is de boel op de schop gegaan, waarbij de gemeente in overleg met de bewoners heeft gezorgd voor een herinrichting. De nieuwe plantsoenen worden nu om de week bijgehouden door beide buren, die daar veel schik in zeggen te hebben. Het is bovendien goed voor het aanzien van de buurt, die er hierdoor netjes bij ligt.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in