Tuin en terras achter het Zoddeland

Bij dit project blijkt dat mensen elkaar enorm kunnen inspireren. In navolging van andere buurtgenoten zijn ook deze inwoners gaan samen werken om de openbare ruimte op te knappen.

4
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
7-3-2016

Inspiratie uit omgeving

De inwoners van het Zoddeland hebben in 2015 op verschillende plekken mensen samen zien werken aan een mooiere woonomgeving. Zowel op het Zoddeland zelf als op het naburige de Vijnen zijn er grote projecten uitgevoerd, waarbij stukken grond tussen de woningen en het water zijn opgeknapt. Onbegaanbaar struikgewas is veelal omgevormd tot een goed begaanbare, openbare tuin. Dit blijkt behoorlijk inspirerend te werken!

Grond niet te koop

Op dit deel van het Zoddeland hadden verschillende bewoners al eens gevraagd of dat de grond achter hun woning wellicht gekocht kon worden van de gemeente. Dit bleek niet mogelijk, omdat het hier strategisch groen betreft. Het opknappen van vergelijkbare stukken grond in de wijk maakte verschillende bewoners van het Zoddeland enthousiast om zelf ook te gaan samenwerken met de gemeente. Op deze manier kon de openbare ruimte achter de tuinen eindelijk worden omgevormd tot bruikbare en mooie buitenruimte.

Inrichting tuin

De vier buren in dit blok hebben dit project vervolgens opgestart. Na het maken van een gedetailleerde tekening konden de mannen van de gemeente aan de slag om de betreffende grond leeg te halen. Wat zij er daarna van gemaakt hebben is absoluut een kijkje waard. Omringd door een groene haag ligt nu een ruim grasveld, een zonnig terras en een moestuin. Ook staan er appelbomen en eetbare bessenstruiken. Om het geheel af te maken zijn er enkele vaste planten en bloemen geplant, net als een flinke hoeveelheid maagdenpalm. Zo is het nu niet alleen een mooie tuin, het is tevens een eetbare en goed bruikbare tuin!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in