Speeltuin in de Venenburg

De perkjes rond de speeltuin in de Venenburg blijven er mooi bij liggen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een actieve buurtbewoner.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
31-5-2012

Groene speeltuin

De speeltuin in de Venenburg ligt midden in een cirkel van woningen en is daarmee goed beschut tegen de buitenwereld. Omdat je vanaf de speeltuin niet veel meer ziet dan schuurtjes, achtertuinen en huizen, zijn de aanwezige perkjes extra belangrijk voor de groenbeleving van bewoners en spelende kinderen. Een van de bewoners voelde zich in 2012 geroepen om het onderhoud van de twee kleine perkjes voor haar rekening te nemen, een initiatief dat door de gemeente uiteraard met liefde is omarmd. Haar doel is eenvoudig: de speeltuin en daarmee de buurt er leuker uit te laten zien.

Flora en fauna

De bewoonster schoffelt en snoeit de perkjes wanneer dat nodig is. De plantjes, waaronder diverse bloeiende planten en heesters, zijn daar uiteraard erg blij mee. Bovendien zal er ook maar weinig zwerfafval in de perkjes te vinden zijn, daar die al snel wordt opgeruimd. Niet alleen de flora bloeit hierdoor op, ook de fauna is volop aanwezig! Grote aantallen vlinder, bijen en hommels weten het hofje tegenwoordig te vinden. Samen vormen zij een vrolijk zoemend geheel en een lust voor het oog. Maar zij vormen ook een heerlijk maaltje voor beschermde rugstreeppadden, die hier regelmatig worden gesignaleerd. Het onderhoud wordt momenteel volledig uitgevoerd door een bewoner, maar ze zou er blij mee zijn wanneer er buurtgenoten zijn die willen meewerken aan het onderhoud. Helpen? U kunt haar uiteraard aanspreken tijdens het tuinieren, maar u kunt natuurlijk ook gebruik maken van onderstaand contactformulier!

sitefoto1

 

sitefoto2

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in