Pluimhortensias achter van Luitgardeweg

De bewoners hebben zelf het initiatief genomen om een verwilderde groenstrook achter de achtertuinen mooier te maken. Een serie pluimhortensias fleuren de wijk nu op.

6
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
26-4-2015

Van prut...

Het openbare groen achter de van Luitgardeweg nummer 1 tot en met 11 had zijn beste tijd duidelijk gehad. Een van de Loosdrechtenaren nam contact op met de gemeente Wijdemeren en hoorde van het project participatie in de openbare ruimte. Deze meneer kreeg zijn buren al snel enthousiast om het stukje groen gezamenlijk op te knappen en in stand te houden.

Naar prachtig

De positieve reacties vanuit de buurt hebben geleid tot overleg met de gemeente om tot een plan van aanpak te komen. Op de afgesproken dag is een ploeg van de buitendienst langsgekomen om de zogenaamde nul-beurt uit te voeren. Het verwilderde struikgewas is verwijderd en de groenstrook is volledig leeggehaald. Vervolgens hebben de bewoners gezamenlijk pluimhortensia's aangeschaft en in de grond gezet. Nu staat het er weer keurig bij, en de bewoners zullen er zelf voor zorgen dat dit in de toekomst zo blijft.

Situatie vooraf

fase 1

Tijdens de herinrichting

fase 2

Eindresultaat

fase 3

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in