sfeerbeeld

Plantsoen langs woning Aelbert Cuypstraat

Aan de Aelbert Cuypstraat in Nederhorst den Berg ligt een plantsoen vol brem en hortentia`s. De bewoners houden dit al lange tijd bij en zien de hortentia`s nog ieder jaar groter worden.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
13-11-2012

Bloemenzee in mei

In Nederhorst den Berg wordt een van de plantsoenen parallel aan de woningen al sinds jaar en dag onderhouden door de bewoners zelf. Dit gemeentelijke stukje grond hebben zij beplant met brem en hortensia's. De bloemen hiervan worden nog steeds ieder jaar mooier en groter, net als de planten zelf. Eind mei, als de hortensia's in bloei staan, is er hier een zee aan bloemen.

Weinig onderhoud nodig

Het fijne aan de gekozen begroeiing is dat men niet erg veel tijd kwijt is aan het onderhoud ervan. Schoffelen, opgeruimd houden en af en toe de planten terugsnoeien is genoeg om ervoor te zorgen dat het plantsoen er al jarenlang mooi bijstaat. Zo zien zowel de woning als de gehele straat er weer wat mooier uit. De bewoners, die jaren geleden toestemming hebben gevraagd om zelf het groen te onderhouden, bewijzen de omgeving op deze wijze absoluut een goede dienst!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in