sfeerbeeld

Plantsoen Wilhelminahof

Het plantsoen van het Wilhelminahof is in samenwerking met de bewoners behoorlijk opgeknapt, zodat onze voormalige koningin Wilhelmina weer staat te stralen in haar hof.

2
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
1-3-2015

Kriebelende tenen

We schrijven begin maart 2015. Voormalig vorstin der Nederlanden, koningin Wilhelmina, staat in Kortenhoef op een voetstuk in het naar haar vernoemde Wilhelminahof. Al sinds 1988 houdt de overgrootmoeder van koning Willem Alexander het plantsoen in de gaten. Helaas kon ze zelf niet de handen uit de mouwen steken om de begroeiing in de oorspronkelijke staat te behouden. Maar een koningin met kriebelende tenen van het onkruid en een omgeving om van te huilen, dat moet volgens bewoners aan het Wilhelminahof niet kunnen. Daarom hebben zij besloten om, in samenspraak en samenwerking met de gemeente Wijdemeren, zelf het plantsoen in ere te herstellen.

Stralende vorstin

Wanneer de lente van 2015 al op de deur staat te bonken, komt er ‘een grote groep jonge kerels’ een bezoekje brengen aan het Wilhelminahof. Zij plaatsen meer dan 600 vaste planten, waaronder veel skimmea, en halen zoveel mogelijk achterstallig onderhoud in. Als het hele gezelschap is vertrokken staat Wilhelmina weer te stralen op haar voetstuk. De bewoners van het hofje zijn zeer te spreken over de nieuwe situatie. Het ziet er weer netjes uit en dankzij de participatie overeenkomst met de gemeente Wijdemeren, zal dit waarschijnlijk nog lange tijd zo blijven. De bewoners nemen vanaf nu het onderhoud rond Wilhelmina over. Gezien de betrokken en bevlogen houding van de lokale bewoners, hebben wij hier alle vertrouwen in!

sitefoto1

 

sitefoto2

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in