Plantenvakken aan de Venenburg

Aan de Venenburg in Nederhorst den Berg zijn op verzoek van de bewoners een vijftal plantenvakken geplaatst. Deze zijn gevuld met een boom en verschillende plantensoorten en zorgen ervoor dat de straat veel minder kaal oogt dan voorheen.

4
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
28-2-2013

Weinig groen

Bij de aanleg van de Venenburg, inmiddels alweer enige jaren geleden, is er maar een zeer beperkte hoeveelheid openbaar groen opgenomen in het straatbeeld. Dit is de bewoners niet ontgaan. Na enkele jaren heeft men besloten de gemeente te benaderen, met de vraag of dat er een mogelijkheid was om de straat te voorzien van openbaar groen. Dit bleek inderdaad mogelijk te zijn, maar dan moesten de bewoners wel samen werken aan het onderhoud van het nieuw te plaatsen groen.

Plantenvakken

Na een buurtoverleg had men besloten dat de straat verrijkt moest worden met een vijftal plantsoenen, in te passen in het bestaande voetpad. Hier was genoeg ruimte voor doordat de straat behoorlijk ruim is opgezet. De nieuwe plantsoenen, geplaatst in 2013, zijn  aanvankelijk gevuld met onder meer amberbomen, een iep en groene heesters. Later zijn de vakken door de bewoners verder aangevuld met verschillende planten en bloemen. Hierdoor is de wens van de bewoners, openbaar groen in de straat, zonder meer in vervulling gegaan.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in