Perk met boom in de Krabbescheer

In de Krabbescheer in Kortenhoef staat een boom fier tussen de parkeerplaatsen in zijn eigen perkje. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, heeft een bewoner zich ontfermd over dit perkje.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
22-1-2013

Platgereden perk

De boom in dit perkje in Kortenhoef wordt beschermt door enkele struiken en een tweetal paaltjes, maar dit is niet altijd zo geweest. Ruim tien jaar lang heeft de boom slechts gezelschap gehad van een enkele bodembedekker. Deze heeft echter nooit de kans gehad om mooi te worden, omdat er steeds weer auto over het perkje, en dus ook over de bodembedekker, heen reden. Zo kon het gebeuren dat dit groen bedoelde perkje de straat lange tijd amper groen heeft gekleurd.

Nieuwe kans door paaltjes

Hier kwam in 2013 verandering in. Een van de bewoners van de Krabbescheer had al eens houten paaltjes in het plantsoen geplaatst, maar na contact met de gemeente zijn hier twee zwarte paaltjes geplaatst. Tevens heeft de bewoner zelf enkele struiken en planten in het perk geplaatst, welke hij ook zelf onderhoud. Dankzij deze samenwerking is het plantsoen vandaag de dag weer groen, precies zoals het ooit bedoeld was!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in