sfeerbeeld

Perk in Uiterdijksehof

Op verzoek van de bewoner hebben heesters hier plaats gemaakt voor een zuilvormige rode beukenboom en vaste planten. Hier staan onder meer lavendel, geraniums en vrouwenmantel.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
17-3-2015

Niet het mooiste perk

Het perkje in het Uiterdijksehof is de laatste jaren beslist niet in aanmerking gekomen voor een schoonheidsprijs. Het plantsoen ligt op het woonerf, tussen de straat en parkeerplaatsen, en is al decennia lang begroeid door een aantal heesters. Die waren niet meer in de beste staat en dit was voor sommige bewoners een doorn in het oog. Zij wilden iets nieuws en iets mooiers, en hebben dit gekregen.

Zelf planten kiezen

De heester hebben plaats gemaakt voor diverse planten. Op de huidige foto's, gemaakt vroeg in het voorjaar van 2016, is slecht te zien dat het perkje er netjes bij ligt, maar onder de grond staan onder meer lavendel en vrouwenmantel klaar om omhoog te schieten. De bewoners kiezen er daarnaast ieder jaar zelf voor welke bloemen of planten zij erbij willen plaatsen, maar deze dienen zij desgewenst wel zelf aan te schaffen. In het eerste jaar hebben geraniums voor de eenjarige kleuren rondom de zuilvormige rode beukenboom gezorgd. Wij zijn zeer benieuwd welke kleuren we er dit jaar aan zullen treffen!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in