sfeerbeeld

Pad en perk hoek Kievitslaan

In de Lijsterlaan, op de kop van de Kievitslaan, is een bosschage vervangen voor een stenen pad. Tegelijkertijd is het aangrenzende perkje opgeknapt en bewoners hebben het onderhoud hiervan op zich genomen.

4
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
8-12-2014

Onmogelijk parkeren door struikgewas

De parkeerplaatsen op de kop van de Kievitslaan waren tot 2015 niet goed te gebruiken. Dit zullen de bewoners van de Lijsterlaan in Nederhorst den Berg zich nog goed kunnen herinneren. Het struikgewas was dusdanig breed dat binnen de vakken parkeren alleen in de winterperiode goed mogelijk was, maar zelfs dan kon men slechts aan een zijde de auto verlaten. Dankzij samenwerking van nieuwe bewoners en de gemeente kon dit probleem worden verholpen. Daarnaast hebben de bewoners direct het onderhoud van het aangrenzende perkje op zich genomen.

Nieuwe beplanting

Het struikgewas is vervangen voor eenvoudige klinkers, waardoor er een nettere omgeving ontstaat. Tegelijkertijd kunnen mensen nu het hele jaar normaal parkeren en aan beide zijden van de auto uitstappen. Bij het verwijderen van de struiken is ook direct het aangrenzende perkje leeggehaald. De begroeiing die er nog stond was oud en behoorlijk verwilderd. In overleg met de samenwerkende bewoners zijn er zo'n vijf verschillende rozenplanten en drie hortensia's aangeplant. Deze hortensia's worden nu opzettelijk klein gehouden, waardoor het perk ook in de toekomst niet overwoekerd zal worden door een enkele plantensoort. Centraal in het plantsoen is een nieuwe laagblijvende boom geplant. De bewoners houden het perk nu bij als het ware hun eigen tuin en zij zorgen zelf voor nieuwe planten en bloemen. Hun enthousiasme is terug te zien in het perk en daarmee zonder meer positief  voor de gehele straat!

Oude situatie

sitefoto0

 

sitefoto1

Nieuwe situatie

sitefoto3

 

sitefoto4

 

sitefoto2

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in