sfeerbeeld

Oevers achter het Zoddeland

De oevers achter een blok huizen aan het Zoddeland in Nederhorst den berg hebben sinds kort een heel andere invulling dan voorheen. De vier bewoners hebben dit project samen op poten gezet, waarbij iedereen het stuk grond achter de eigen tuin heeft ingericht en onderhoudt.

4
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
20-5-2015

Verwilderde oever

Wanneer men over het Googpad fietst en een blik werpt over de oever van het Zoddeland, dan valt het al snel op dat deze er veel mooier uitziet dan oevers elders in de gemeente. Deze stukken openbaar groen zijn in 2014 en 2015 flink op de schop gegaan. Dit alles op initiatief van de bewoners, die de bestaande ruimte graag beter wilden benutten en verfraaien. Logisch ook, want zij kwamen bij het verlaten van hun achtertuin in een wildernis van hoog gras en struikgewas terecht.

Eigen indeling

De bewoners wilden allemaal wel een stuk oever achter hun tuin onderhouden, maar allemaal hadden ze een andere gedachte over de invulling van de ruimte. Om die reden is nu duidelijk te zien dat alle bewoners een eigen stukje grond hebben ingericht. Er is nu een gras oever, een stuk met een groentetuin, een bloementuin en een stuk met verscheidene vaste planten. Deze diversiteit zorgt voor een vrolijk en speels geheel, dat er nog altijd erg netjes bij ligt. Hierdoor zien de omgeving, en daarmee ook de woningen zelf, er een stuk beter en aantrekkelijker uit dan voorheen.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in