Oever langs woning Overmeerseweg

Langs de oever naast deze woning staat een rij hortensia`s. Deze worden, net als het grasveld, onderhouden door de bewoners.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
21-1-2015

Ook goed voor eigen woning

Een van de best onderhouden oevers in Nederhorst den Berg vinden we naast deze twee-onder-een-kapwoning aan de Overmeerseweg. De bewoners houden van een nette en goed bijgehouden omgeving en onderhielden om deze reden al een flinke periode het grasveld langs hun woning. Zo ziet natuurlijk niet alleen de omgeving er mooier uit, ook de eigen woning ziet er mooier uit wanneer het groen rondom er beter bij ligt.

Kleine herinrichting

Voorheen bestond het groenstrook tussen de woning en de sloot uit het nog altijd bestaande veldje en een strook van struikgewas. Dit veld werd al regelmatig gemaaid door de bewoners, maar op hun initiatief is vrij recent het struikgewas vervangen voor een rij hortensia's. Deze planten, die normaal gesproken niet zijn te vinden in gemeentelijke plantsoenen, fleuren de openbare ruimte hier enorm op. De bewoners dragen er zorg voor dat de groenstrook ook de komende jaren in topconditie blijft.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in