Nieuw struikgewas aan de Parklaan

Op deze locatie was het oude struikgewas, op zijn zachtst gezegd, niet erg mooi meer. Dankzij participatie kon het plantsoen worden vernieuwd.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
30-1-2015

Bende aan de Parklaan

Aan de J.F. van Heumenhof staan appartementen met tuintjes die uitkijken op de Parklaan. De afscheiding tussen die tuintjes en de Parklaan wordt gevormd door een plantsoen vol met struiken. De struiken waren eind 2014 bijna anderhalve meter hoog en lastig te onderhouden. Het resultaat was dat er weinig moois meer van te maken was, ook niet voor de bewoners die zelf het aanzicht van hun appartement wilden verbeteren. "Het was gewoon oude zooi, een grote bende!", aldus de betrokken bewoner.

Verbetering door samenwerking

Het feit dat de bewoner zelf pogingen ondernam is bij de medewerkers van de gemeente niet onopgemerkt gebleven. Er is contact opgenomen met de bewoner, met de vraag of dat hij interesse had in het lopende participatieprogramma. Het idee hiervan was dat de gemeente het plantsoen naar de wensen van de bewoner in zou richten, met de afspraak dat de betrokken bewoner vervolgens zou zorgen voor het onderhoud van het groene project. Door middel van goed en prettig overleg is men overeen gekomen dat de oude bosschage zou worden verwijderd en vervangen door voornamelijk laurierstruiken, die op termijn zo'n tachtig cm hoog gaan worden. Ook is er een stukje oude begroeiing vervangen voor gras. De samenwerking tussen bewoner en gemeente erg soepel is verlopen en het resultaat is een erg opgeknapt en verfrist plantsoen waar de bewoner veel plezier aan beleeft.

 

Oude situatie

sitefoto0

Nieuwe situatie

sitefoto1

 

sitefoto2

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in