sfeerbeeld

Kleurrijke perken in de Elzenhof

Enkele verwilderde perkjes in de Elzenhof hebben een opknapbeurt gehad. Eentonige begroeiing heeft plaats gemaakt voor een kleurrijke mix aan bloemen en planten.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
22-4-2015

Mogen de berken weg?

Wie zich de oude situatie in de Elzenhof nog herinnert, kan zich goed voorstellen dat bewoners vonden dat de plantsoenen aan vernieuwing toe waren. Niet alleen het verwilderde struikgewas had zijn beste tijd gehad, ook de twee grote berkenbomen waren een doorn in het oog. Bewoners schreven de gemeente aan dat zij de bomen graag zagen verdwijnen. Onder meer vanwege de hoge kosten zou dit normaal gesproken niet mogelijk zijn geweest. De hele plantsoenen zouden namelijk heringericht moeten worden.

Het hele jaar kleur

Toch werd er een voorstel gedaan aan de bewoners. Wanneer zij samen met de gemeente zouden werken aan een nieuwe inrichting van de plantsoenen, dan konden de bomen verdwijnen. Voorwaarde hiervan was dat de bewoners daarna ook het onderhoud over zouden nemen. Doordat de bewoners unaniem hebben besloten dat de berken plaats moesten maken voor nieuw groen, en doordat een van de bewoners de nieuwe plantsoenen wel wilde onderhouden, kon het plan doorgang vinden. In de nieuwe kleurrijke plantsoenen zijn de grote berkenbomen vervangen voor amberbomen en het struikgewas heeft plaats gemaakt voor onder meer rododendrons. De vaste planten in het plantsoen zorgen ervoor dat er het hele jaar door verschillende kleuren aanwezig blijven om de Elzenhof op te fleuren.

Situatie vooraf

sitefoto1

Nieuwe situatie

sitefoto2

 

sitefoto3

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in