Kasteel-Museum Sypesteyn

Dit kasteel uit de twintigste eeuw is al lange tijd een van de grootste toeristische trekpleisters van Loosdrecht. Alle vrijwilligers zorgen er samen voor dat het kasteel met zijn kenmerkende tuinen in topconditie kan blijven.

0
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
16-7-1927

Sypesteyn: de droom van jonkeer Henri

Jonkheer C.H.C.A. (Henri) van Sypesteyn (1857-1937) droomde van een kasteel-museum ter nagedachtenis van zijn familie, waarvan hij de laatste mannelijke telg was. Die droom werd werkelijkheid. In de periode 1912-1927 bouwde hij Kasteel-Museum Sypesteyn.


In het kasteel-museum ziet u de geschilderde portretten van de familie Van Sypesteyn en een indrukwekkende en gevarieerde verzameling wapens, porselein, glas, zilver, beelden, klokken e.d. De rondleiding door het kasteel biedt u een boeiend beeld van jonkheer Henri, zijn droom, de totstandkoming en de collecties van Kasteel-Museum Sypesteyn. 


Ook het landgoed met tuin en park nodigt u uit tot een wandeling. Een drankje en iets te eten op het terras of in het kasteel ronden uw bezoek aan Sypesteyn feestelijk af.

 

Welkom op Sypesteyn

Huib Tijssens, directeur Kasteel-Museum Sypesteyn. 


Graag heet ik u van harte welkom op Sypesteyn, om met ons de droom van jonkheer Henri te beleven. In een tijd, dat kastelen al lang tot het verleden behoorden droomde hij ervan een kasteel te bouwen. Dat lukte ook nog! Waarom hij dat wilde en hoe dat allemaal in z'n werk ging vertellen wij u graag bij uw bezoek aan Sypesteyn.


Wij hopen u net zo enthousiast te maken voor Kasteel-Museum Sypesteyn als we zelf zijn.


Graag tot ziens in Loosdrecht!

 

Praktische informatie

Adres:                    Nieuw-Loosdrechtsedijk 150
Postcode:            1231 LC, Loosdrecht

Telefoon:             035-5823208

Rondleidingen: Van maart tot en met oktober

Website:               www.sypesteyn.nl

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in