sfeerbeeld

Jeu de boules op dorpsplein Nederhorst den Berg

Op het dorpsplein in Nederhorst den Berg kun je al sinds 2013 een gezellig potje jeu de boule spelen op een echte gravelbaan. De baan is door de gemeente aangelegd na een burgerinitiatief van de bewoners. Er kan gratis gespeeld worden.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
17-5-2013

Vrij spel op de baan

Naast de muziektent op het plein in Nederhorst den Berg kunt u een praatje maken tijdens een potje jeu de boules en zo nieuwe mensen leren kennen. Dit kan elke dag, maar maandag- en vrijdagmiddag zijn er wisselende groepen van ongeveer 12 personen waarbij u kunt aansluiten.

De jeu de boules baan is in 2013 ontstaan dankzij het initiatief van Gretha Jager. De winkeliers op het plein vinden het fijn dat er een levendig plein is ontstaan en lenen u graag een stel ballen om te spelen. Bij Slagerij Ton Vernooij, Chinees restaurant Golden Crown, Groentezaak Dick en Yvonne van de Panne en Brasserie Het Spiegelhuys kunt u voor een set ballen langs gaan.

Voor toeristen en recreanten op de fiets is het een leuk rustpunt. Naast een potje jeu de boules is er ook genoeg tijd voor iets lekkers van een van de plaatselijke winkeliers. De baan wordt onderhouden door iedereen die speelt, want u laat de baan toch ook netjes achter na het spelen? Tot ziens in Nederhorst den Berg!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in