Groenstrook langs Maalkom bij Overmeerseweg

Drie buren onderhouden samen een recentelijk vernieuwde groenstrook. Samen zorgt men ervoor dat de buurt zijn een frisse uitstraling heeft hervonden.

3
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
11-3-2015

Verwilderd pad

De Maalkom is waarschijnlijk een van de minst bekende straatnamen van Nederhorst den Berg. Er is niet eens een adres aan gevestigd en de straat is niet toegankelijk voor auto's. Feitelijk is de Maalkom gewoon een voetpad tussen de Overmeerseweg en de Veenderij. Helaas leek het er voor bewoners op dat de groenstrook langs het pad net zo vergeten waren als de naam van het pad zelf. De bosschage was hoog en wild en nodig toe aan een opknapbeurt. En zo geschiedde.

Veel aantrekkelijker

Het verwilderde plantsoen, dat om de paar jaar al flink werd terug gesnoeid door buurtbewoners, bestond inmiddels uit zowel levend als overleden struikgewas. Omdat de grond vanwege de aanwezigheid van ondergrondse leidingen niet over te nemen was van de gemeente, hebben de bewoners besloten om via het burgerparticipatie project het plantsoen te laten vernieuwen. De drie bewoners zijn sindsdien met regelmaat in de weer om de nieuwe planten en struiken te voorzien van een goed bijgehouden omgeving, zodat het hele pad er een stuk aantrekkelijker bij ligt. Naast dat afval en onkruid niet meer welkom zijn in het plantsoen, zorgen de bewoners er ook voor dat de begroeiing voortaan tijdig wordt gesnoeid. Al het groenafval dat dit veroorzaakt hoeft u als bewoner overigens niet zelf af te voeren. Wanneer u dit meld, dan komt de gemeente dit gewoon bij u afhalen!

Oude situatie

sitefoto3

Nieuwe situatie

sitefoto1

 

sitefoto2

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in