sfeerbeeld

Groenstrook langs ASV65

Bij de Meester J.C.Bürhmannlaan en de Joseph Lokinlaan scheidt een groenstrook het voetpad van de voetbalvelden. Na een herinrichting dragen de bewoners zelf zorg voor de lange groenstrook.

7
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
18-3-2015

Groen tussen veld en stoep

Wanneer bewoners van de Joseph Lokinlaan zich in het weekend vervelen, kunnen zij lekker vanuit hun woning of tuin de verrichtingen van de lokale voetbalvereniging aanschouwen. Wat zij dan ook zien, is de smalle groenstrook gelegen tussen hun fiets- en voetpad en de voetbalvelden. Het aanzicht was de afgelopen jaren steeds minder fraai geworden, waarop buurtbewoners aanklopten bij de gemeente. Het bleek dat liefst zeven van de bewoners bereid waren om de handen uit de mouwen te steken. Zodoende zorgen zij er gezamenlijk voor dat de groenstrook een erg mooie strook is geworden en zal blijven.

Mooi maken en mooi houden

De participanten hebben in samenwerking met de buitendienst van de gemeente de strook eens goed onder handen genomen. Veel beplanting is vervangen tijdens deze zogeheten nul-beurt. Zoals te zien op de foto's mag het resultaat er absoluut wezen! De strook loopt langs de gehele korte zijde van het voetbalveld. Het wordt nu regelmatig vrij gemaakt van onkruid, zwerfafval en de door hun baasjes niet opruimde hondenpoep. Daarnaast zorgt men ervoor dat de grond goed geharkt blijft en soms worden er wat planten bijgezet.

Succes

Het project loopt nu al een poosje en mag toch wel een van de pareltjes van het participatieproject genoemd worden. Het is te hopen dat de bezoekende ploegen van ASV65 hier ook door worden afgeleid, zodat er in Ankeveen nog meer te juichen valt!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in