Groen in de Regenboog

Waar eerst enkele boompjes stonden te treuren in een kaal perkje, staan nu planten te fleuren in een perkje zonder bomen. Lager, netter, nog steeds erg groen.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
23-3-2015

Groen als in de regenboog

Een van de centrale kleuren in de regenboog is groen. Dit geldt niet alleen voor het prachtige natuurfenomeen dat bij zonnestralen en regenbuien te zien is in de lucht, maar ook voor de Regenboog in Loosdrecht. Tot voor kort stonden er midden in de straat, centraal in een kaal plantsoen, een kleine en een iets grotere boom. Een combinatie van factoren leidde er echter toe dat de boompjes in een lege vlakte zijn blijven staan, iets wat de straat er niet mooier of groener op maakte.

Zelf onderhouden

Maar zoals gezegd, is de frisse groene kleur vandaag de dag weldegelijk aanwezig. Een van de buurtbewoners heeft zich ontfermt over het perkje voor huisnummer 23, welke nu geen bomen meer bevat maar wel een mooi en vol struikgewas. Wanneer het nodig is trekt de vrijwilliger al het gereedschap uit de kast om te wieden, schoffelen, harken en spitten. Zo blijft het onkruid weg en het aanzicht erg mooi. Om het af te maken veegt meneer ook zo nu en dan de straat goed aan. Dankzij zijn inzet ziet Loosdrecht er vandaag de dag weer nèt wat mooier uit!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in