sfeerbeeld

Gele bloemenzee Zuidereinde

Het planten van een flinke hoeveelheid bloembollen heeft geleid tot een perk dat helemaal vol staat met gele narcissen. Dit is bijna niet te missen wanneer u er langs rijdt!

2
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
2-4-2014

Meer kleur

De mensen die hier weleens langs rijden weten dat de bermen aan het Zuidereinde in 's Graveland behoorlijk rommelig zijn. De omwonenden dachten hier hetzelfde over. Om een beetje kleur erin te brengen, hebben een aantal bewoners het initiatief genomen om hier verandering in te brengen. En dat is behoorlijk goed gelukt!

Bollen in de grond

Een van de bermen is door de gemeente helemaal gevuld met diverse bloembollen, waaronder veel narcissen. Deze geven mooie grote bloemen vanaf half februari tot in juni. De berm tussen de weg en het fietspad is in het voorjaar helemaal geel met wat witte vlekjes. Veel onderhoud vergt het niet, de participanten ruimen soms het zwerfafval op en zij verwijderen het hoge onkruid. En wanneer de bollen niet in bloei staan, dan zijn er altijd nog een drietal hortensia's die het perk nog wat opfleuren. Zo zorgt dit leuke project altijd voor kleur langs de drukke weg!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in